• Ebola - Információtovábbítási munkacsoportot hoznak létre a főbb légügyi szervezetek a WHO-val

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az információtovábbítás javítása érdekében munkacsoportot hoznak létre az Ebola-járvány ügyében az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) közösen a főbb nemzetközi légügyi szervezetek - közölte a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) kedden honlapján.

    A munkacsoport létrehozásáról a WHO és az ICAO mellett a Turisztikai Világszervezet (UNWTO), a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI), a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) és az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) vezetősége döntött.

     

    A munkacsoport feladata a betegség terjedésével kapcsolatos fejlemények folyamatos figyelése, valamint koordinált információtovábbítás a turisztikai és légügyi szektor szereplőinek.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Közleményében az ICAO hangsúlyozta: az Ebola-vírus átvitelének esélye repülés közben minimális, mivel a terjedéshez emberi testnedveknek kell közvetlenül érintkezniük egymással. Belélegzéssel, cseppfertőzéssel a vírus nem terjed. A már megfertőzött betegek egyébként olyan rosszul érzik magukat, hogy repülőgépre nem tudnak szállni, fertőzni pedig csak a már tünetekkel rendelkező emberek tudnak - hangsúlyozták.

    A jelenlegi helyzetben a WHO nem javasolta a nem érintett országok esetében, hogy a repülőtereken megvizsgálják az utasokat, vagy bármilyen más korlátozást vezessenek be a légi közlekedésben.

    Mit kell tudni az Ebola-vírusról? - Tájékoztatás utazók számára az Ebola-lázról

    Az Ebola-vírus ritka, de nagyon súlyos, gyakran halálos kimenetelű megbetegedést okoz. Mit kell tudni az Ebola-vírusról, az Ebola-vírusfertőzés kockázatáról és elkerüléséről, a 2014. évi járványról? - Tudnivalók a Guineába vagy Libériába érkezőknek és tudnivalók a Guineából vagy Libériából érkezőknek. Tájékoztatás utazók számára az Ebola-lázról>>

    (MTI)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Ebola - Sierra Leonéban újra felütötte fejét a vírus

    Újabb holttestben azonosították az ebolavírust Sierra Leonéban - közölte csütörtök este a helyi ebolaközpont szóvivője a BBC-vel.

    Meggyógyult a második olasz ebolás beteg is

    Kevesebb mint egy hónap alatt meggyógyult és kedden elhagyta a kórházat az ebolával fertőzött olasz ápoló, aki a járvány második olasz betege volt.

    A római járványközpontba kerül az ebolában megbetegedett olasz ápoló

    Magas lázzal és az ebolajárvány tüneteivel a római járványközpontba szállítják kedden a késő esti órákban azt az olasz ápolót, aki az afrikai Sierra Leonéban betegedett meg. Ugyanitt gyógyították meg az ebolában megbetegedett olasz orvost is.

    Ebola - Nem ebolás a gyanús tünetekkel kezelt szlovén nő

    Negatívnak bizonyult annak a szlovén nőnek az ebolatesztje, akit a betegség gyanújával múlt héten szállítottak magas lázzal a ljubljanai kórházba – közölte a szlovén sajtó hétfőn.

    Ebola - Gyanús tünetekkel szállítottak kórházba egy beteget Ljubljanában

    A ljubljanai klinikai központ orvosai csütörtökön rendkívüli sajtókonferencián bejelentették, hogy nagy valószínűséggel ebolás beteget kezelnek - közölte a Delo című szlovén napilap.

    Ebola - Hazaszállítják Párizsba az első francia beteget

    Hazaszállítják csütörtökön Párizsba az Ebola-vírussal megfertőzött első francia beteget, az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű humanitárius szervezet egyik női önkéntesét, aki Libériában kapta el a betegséget.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA