• Öt falu kórházat és megyét váltana

    Szerző:
    WEBBeteg

    Nógrád megye egyetlen súlyponti kórháza helyett a Pest megyei Vác súlyponti kórházához szeretne kerülni öt nógrádi település, a települések vezetői minden követ megmozgatnak a váltásért - írja a Nógrád Megyei Hírlap.

    Becske, Bercel, Galgaguta, Nógrádkövesd és Szécsénke lakosai azért váltanának súlyponti kórházat, mert a váci ugyan Pest megyében van, ám oda jobb a közlekedés, gyakoribbak a járatok és csak fele annyi az út, ami vészhelyzet esetén akár életmentő lehet - magyarázzák az érintett polgármesterek, akik a szaktárcánál, közigazgatási hivatalokban és a tiszti orvosoknál kilincselnek a váltásért.

    Hirdetések

    Nógrád Megye Önkormányzata ugyanakkor ragaszkodik ahhoz, hogy a dél-nógrádi térségből kórházváltásra készülő ötezer lakos továbbra is a salgótarjáni kórháznál maradjon. Ha ugyanis elmennének, akkor jelentősen csökkenne a kórházuk finanszírozása.

    Becsó Zsolt, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke szerint Nógrádban az országos átlagnál lényegesen rosszabbak az egészségügyi mutatók, a finanszírozás további csökkentése súlyos népegészségügyi következményekkel járna.

    Ezt erősíti a salgótarjáni Szent Lázár Kórház igazgatója, Dr. Bercsényi Lajos is, aki szerint ellehetelenülne a kórházuk finanszírozása az öt falu kilépésével. Az ügyben illetékes közép-magyarországi régiós tiszti főorvos, Dr. Csaba Károly szerint azonban ha a lakosság egyértelművé teszi a kérést, akkor a váci kórház bővítheti ellátási körzetét a nógrádi településekkel.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Javulnak a magyar népegészségügyi mutatók

    Öt év alá csökkent az Európai Unió és Magyarország lakosainak várható élettartama közötti különbség, de más pozitív mutatók és kedvező trendek is láthatók - ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapesten.

    Magyarország élen jár az átoltottságban

    Magyarország élen jár az életkorhoz kötött kötelező védőoltások tekintetében, az átoltottság aránya a gyerekeknél csaknem 100 százalékos.

    Új magán egészségközpont nyílt a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel

    Az egészségipar egyre fontosabb lesz, ezért jövőbe tekintő beruházásokra van szükség az ágazatban - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára, a Váci Greens Egészségközpont megnyitóján.

    Kihívások előtt a népegészségügy

    Új magyar népegészségügyi program készül - jelentette be a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán az országos tisztifőorvos. A Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesületét bízta meg Szentes Tamás országos tisztifőorvos az új magyar népegészségügyi program elkészítésével az egyesület Debrecenben rendezett konferenciáján.

    Kozmetikázott adatokkal dolgoznak az egészségügyi tárcánál?

    Használhatatlan az ÁNTSZ legutóbbi, a lakosság egészségi állapotának feltérképezését célzó felmérés - állítja egy civil szervezet, amely nyílt levélben hívja fel erre a szakminiszter figyelmét. A felmérés alapján fogalmazták volna meg a következő népegészségügyi programot.

    Újraindul a Szűréssel az Életért Program

    Március 28-án indul az idei Szűréssel az Életért Program. Ezúttal a hátrányos helyzetű térségekben lévő kistelepülésekre koncentrálnak: 44 helyen végeznek majd ingyenes szűréseket és adnak egészségügyi tanácsokat június végéig - mondta Budai Bernadett.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.