• MOK: a vizitdíj pótlása nem könyöradomány

    Szerző:
    WEBBeteg

    Több mint tízezer orvost és munkatársait hozza kétségbeejtő helyzetbe, hogy az állam nem pótolja a vizitdíj eltörlése miatt kieső bevételeket - jelentette ki szerdai tájékoztatóján a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke, Éger István.

    A vizitdíj eltörlésével az alapellátást végző háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok bevételeik egynegyedét veszítették el. A MOK elnöke szerint ezt az államnak kötelessége pótolni.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Éger István hozzátette: közfelháborodást váltott ki a távozó egészségügyi miniszter keddi bejelentése, miszerint az eddig vizitdíj-mentes gyermekorvosi praxisoktól is elvonja a kompenzációt, hogy ezt az összeget valamennyi ellátó között ossza fel.

    A Magyar Orvosi Kamara nem akar visszaélni a kormányválság okozta helyzettel és kész a szakmai egyeztetésre. Éger István már kedden eljuttatta tárgyalási ajánlatát a miniszterelnökhöz és Lendvai Ildikóhoz, az MSZP parlamenti frakcióvezetőjéhez.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Álorvos ellen emelt vádat a hevesi ügyészség

    Kuruzslás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Hevesi Járási Ügyészség egy nő ellen, aki négy és fél éven át kezelt betegeket Egerben és Tiszanánán - tájékoztatta a Heves megyei főügyész kedden az MTI-t.

    Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke: kiszámíthatóságot várunk el a kormányzattól

    Az eredménytelenség következményeként jelenik meg a folyamatos kritikánk - mondta dr. Éger István. A Magyar Orvosi Kamara elnökét az ágazat problematikájáról, a bérrendezésről, az orvoshiányról, valamint a kamara érdekérvényesítő szerepéről kérdeztük.

    MAOOSZ: A vadhajtásokat le kell vágni!

    Maguk alatt vágják a fát a magánorvosok azzal, hogy felhívták a döntéshozók figyelmét a szektorban előforduló etikátlan reklámokra? A hirdetési anomáliákra való figyelemfelhívás ugyanis jelentősen csökkentheti a szektor szereplőinek marketinglehetőségeit. Dr. Kovács János szerint szó sincs erről, bármely szakma vadhajtásainak levágása a szakma érdeke is.

    Magyar Orvosi Kamara: a rezidensrendelet visszavonása szükséges

    A rezidensképzésről szóló rendelet visszavonását kéri a Magyar Orvosi Kamara a szaktárcától. A testület egyben arra is felhívja a kormány figyelmét, hogy olyan helyzet megteremtése szükséges, amelyben a kórházak érdekeltek és képesek lennének alkalmazni a szakorvosképzésben résztvevőket.

    Tiltakozó háziorvosok

    Januárban az első utalással a háziorvosi vállalkozások számlájára a szokásosnál tíz-huszonötezer forinttal érkezett kevesebb, a tárca szerint a munkáltatói terhek csökkenésével arányosan mérsékelték az egy beteg után járó 163-165 forintos átalánydíjat.

    Magyar Orvosi Kamara: csődben az egészségügy

    Az elmúlt évek helytelen kormányzati döntéseinek egyenes következménye az egészségügy területén kialakult csőd, amely már a magyar emberek ellátását alapjaiban veszélyezteti - közölte a Magyar Orvosi Kamara pénteken az MTI-vel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.