• Négy cukorbeteg a veszprémi SZ.É.P.-en

    Szerző:
    WEBBeteg

    Több ezren voltak szombaton Veszprémben a SZ.É.P. - Szűréssel az Életért Program utolsó vidéki állomásán. Sokaknál találtak magas koleszterinszintet, magas vérnyomást, négy látogatónál cukorbetegséget derítettek fel.

    Hat esetben találtak bőrrákra utaló jelet. Az ingyenes szűrővizsgálatokkal legközelebb március 30-án Budapesten várják az érdeklődőket.

    Veszprémbe ért szombaton a SZ.É.P., azaz a Szűréssel az Életért Program. A kormány által kezdeményezett országos road-show ingyenes szűrésein ismét több ezren mentek el régóta halogatott vizsgálatokra.

    Minden második szűrés emelkedett vagy magas koleszterinszintet mutatott. Sokaknál mértek magas vagy a normális érték felső határán lévő vérnyomást, és minden tizedik látogatónak volt magas a vércukor-szintje. Négy látogató a veszprémi szűrőnapon tudta meg, hogy cukorbeteg.

    Hirdetések
      Kapcsolódó cikkek
      - Diagnózis: gyengélkedik a magyar lakosság 
      - Csaknem hetvenötezer szűrést végeztek
      - Veszprémbe érkezett a SZ.É.P.

    Hat esetben fedezett fel bőrrákra utaló jelet a melanomát szűrő szakorvos. A szemészeti szűrésen résztvevők jelentős részének további kivizsgálást javasolt a szakorvos, mert legtöbbjük nem a megfelelő dioptriájú szemüveget hordja.Veszprémben második alkalommal nyílt lehetőség a digitális vérnyomás és EKG mérésre. A rossz eredményeket több méréssel is ellenőrizték az ÁNTSZ munkatársai, a többszöri rossz érték esetén pedig a háziorvoshoz irányították a pácienseket.

    A SZ.É.P. - Szűréssel az Életért Program legközelebb március 30-án Budapesten Syma Rendezvényközpont C csarnokában várja a látogatókat ingyenes szűrésekkel, egészséges életmóddal és megelőzéssel kapcsolatos programokkal.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Koleszterincsökkentés

    Dr. Vajda Orsolya

    Mi alapján választ gyógyszert az orvos? Mennyi ideig kell szedni?

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    A mentális egészség fejlesztéséért

    Harminckilenc millió forintot nyert a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Egészségfejlesztési Irodája a mentális egészség megőrzésével, javításával kapcsolatos programokra. Az előadások, tanácsadások, klubfoglalkozások augusztusban kezdődnek.

    Így kezdjen neki a mozgásnak trombózis után

    A mélyvénás trombózis az egész életre kiható állapot, hiszen az tüdőembólia veszély elhárítása után fontos, hogy a beteg a jövőben fokozottan ügyeljen életmódjára, hiszen ha már egyszer kialakultak a vérrögök, utána már lényegesen nagyobb eséllyel fordul elő ismételten a probléma. A prevenció ezért kiemelten fontos, ami véralvadásgátló kezelést, egészséges étkezést és rendszeres testmozgást foglal magában.

    Szűréssel az egészségért

    Szerencsére egyre többen ismerik fel a szűrővizsgálatok fontosságát. A betegségmegelőzésben ez lenne az egyik legfontosabb elem, hiszen számos betegség csak akkor ad tünetet, ha már nagy a baj.

    Jelek, amelyek rákmegelőző állapotra utalnak - A leggyakoribb prekancerózisok

    Magyarországon a halálozási statisztikák második helyén a daganatos megbetegedések állnak. A rosszindulatú kórképek korai felismerése nagyban növeli a túlélési esélyeket, ezért kiemelten fontos a megelőzés, valamint a szűrővizsgálatok szerepe.

    Központban az egészség

    A vérnyomás, a vércukor és a koleszterinszint ellenőrzésével több olyan betegség is megelőzhető, mely későn felismerve a páciens életébe kerülhet.

    Több mint kétezren a SZÉP hétvégi szűrésein

    Több mint kétezer látogatója volt hétvégén a Szűréssel az Életért Program (SZÉP) ingyenes szűrővizsgálatainak Ibrányban, Demecseren, Cigándon és Záhonyban. A résztvevőkön csaknem 7500 vizsgálatot végeztek el a szakorvosok.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.