• A beteg kószál, a kórlap vízben áll

    Szerző:
    WEBBeteg

    Mostoha körülmények között, a pincében tárolják az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) egykori kórrajzainak egy részét. Ezeknek ugyanis nem sikerült még helyet találni az intézmény bezárása óta.

    Félő, hogy a kórrajzok egy részét nem lehet majd megmenteni, mert vízben áznak - mondta a Magyar Hírlapnak Németh Attila, a Magyar Pszichológiai Társaság leköszönő elnöke. A szakember elmondta azt is: szerinte nem igaz, hogy nem volt jó helyük a betegeknek az intézményben, ezért kellett "korszerűbb" helyen elhelyezni őket.

    Hirdetések

    A Merényi-telepen és a Nyírő Gyula Kórházban szerinte rosszabbak a körülmények és az OPNI 110 ágyát a mai napig nem sikerült elhelyezni máshol. A szakember szerint ezekkel a betegekkel a legkönnyebb elbánni, mert nincs valódi érdekérvényesítő képességük, mert sokuknak még az is meghaladja a képességét, hogy belássák betegségüket - írja a lap.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    OPAI: Tényleg csak táblacsere?

    A Nyírő Gyula kórházon táblát cseréltek és kinevezték a lipótmezei pszichiátria utódjának - ez a mondat szerepel egy cikkben. De tényleg csak ennyi történt? Az OPAI vagyis az új országos intézet mérleget készített majd két éves munkájáról, hogy sajtótájékoztatóján a média munkatársai- és közönségük- eldönthessék, érdemes-e egy hányaveti mondattal leminősíteni a 2013 óta zajló munkát.

    Gyilkosság a pszichiátrián - Büntetőeljárás indult

    Egy többszörösen kezelt, kisebb bűncselekményeket is elkövető drogbeteg férfi támadta meg a budapesti Nyírő Gyula Kórház pszichiátriáján kedd este a 68 éves beteget, aki ezt követően meghalt - közölte a kórház vezetése szerda reggel az MTI-vel. A 20 éves fiatalember ellen a rendőrség büntetőeljárást indított.

    Őssejtek okozták egy férfi halálát?

    Bucsek Gábor, a Nemzeti Nyomozó Iroda főosztályvezetője a Népszabadságnak megerősítette az M1 híradójának péntek esti információját, hogy orvos szakértő vizsgálja, hogy a beadott őssejteknek közük van-e annak a férfinak a halálához, akit a letartoztatott orvoscsapat kezelt.

    Új osztályokat avattak a Nyírő Gyula Kórházban

    Fennállásának 125. évfordulóját ünnepli a budapesti Nyírő Gyula Kórház, ebből az alkalomból belgyógyászati és ambuláns osztályokat avattak pénteken az intézményben.

    Szellemépületekké vált kórházak

    Hat nagy kórházépület zártak be a két évvel ezelőtti kórházfelszámolás idején, az értékesíthető épületek árából úgy 10-15 milliárd forintra számít az állam - írja a Népszabadság.

    Még mindig kísért a bezárt OPNI

    Kétmilliárd forintot követel az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárása miatt hoppon maradt CVI Radiológiai Kht. a jogutód intézettől - Világgazdaság.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.