• Egyre több támadás éri a mentőket

    Szerző:
    WEBBeteg

    Évente 10-12 mentőorvost, illetve mentőápolót ér támadás, amikor betegekhez hívják őket. Általában drogosok, részegek esnek a mentőknek. Legutóbb hétfőn este történt hasonló eset: az egyik zuglói bevásárlóközpont parkolójában egy részeg férfi támadt rá a mentőkre.

    Györfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az utóbbi időben egyre több járműnek törik be az ablakát, minden bizonnyal GPS készülékek után kutatnak a bűnözők. Nem minden autóban van ilyen műholdas helymeghatározó rendszer, és ha csak lehet, a kollégák nem hagyják a kocsiban, inkább zsebre teszik azt - tette hozzá.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Legutóbb hétfőn este, az újpesti mentőállomás előtt várakozó autónak zúzták be az ablakát. A mentők akkor vették észre a rombolást, amikor egy éppen szülni készülő nőhöz riasztották őket. Ez a rohamkocsi akkor nem mehetett segíteni, egy másik, messzebb lévőt kellett riasztani.

    A járműveken kívül a mentőket is rendszeresen bántalmazzák. Évente legalább 10-12 esetben sérül meg mentőorvos vagy ápoló, amikor egy-egy beteg rájuk támad. Leginkább részegek, drogosok és elmebetegek esnek a mentőknek.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    Címkék:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Inkontinens beteg a családban: érzelmi és szociális szempontok

    A súlyos inkontinencia sok család életét megnehezítheti, és gyakran kényszerből olyan döntést hoznak a családtagok, hogy az érintett beteget ezért ápolási otthonba helyezik el, pedig nem minden esetben ez az egyedüli megoldás. Mégis mi váltja ki ezt az érzelmileg nehéz döntést?

    Mi okozhat vállfájdalmat? - A vállízületi artrózisról

    A vállízület porckopását nevezzük vállízületi artrózisnak. Ez a betegség a vállízületet alkotó két ízület bármelyikének kopását jelentheti.

    Hátfájás, nyaki panaszok, ízületek - Tíz gyakori kérdés a reumatológusnál

    Csokorba szedtük a leggyakrabban előforduló kérdéseket a reumatológia témakörében. Milyen kérdéseket intéznek a betegek a leggyakrabban a reumatológushoz?

    Mennyit tud a vitaminhiány tüneteiről? Tudásteszt

    Hiánybetegségek akkor alakulhatnak ki, ha a szervezet kevesebb vitaminhoz, nyomelemhez jut, mint amennyire szüksége van. Egészséges életmód mellett ennek veszélye csekély, ám mai rohanó és stresszes világunkban bárkivel előfordulhat, hogy túlhajszolja magát, kimerül, és szervezete tartalékai nem elegendőek a vitaminigény fedezésére. Ön tudja, milyen tünetekkel járnak a hiánybetegségek?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.