• Esztergom pótolja a kieső vizitdíj egy részét

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az esztergomi orvosok - a polgármester elképzelései szerint - havonta 60 ezer forintot kapnak, ha a vasárnapi népszavazáson eltörlik a vizitdíjat, mivel a kormány előre kijelentette: nem tudnak pénzt juttatni az orvosoknak a vizitdíj helyett.

    Esztergom polgármestere azt javasolta, hogy a város háziorvosai havonta 60 ezer forintot kapjanak, ha a népszavazást követően el kell törölni a vizitdíjat. Meggyes Tamás szerint erre azért van szükség, mert nem lehet azzal számolni, hogy a kormány visszaadja a korábban megszüntetett amortizációs térítést, vagy emeli a praxisok támogatását. A városnak ugyanakkor fontos, hogy a háziorvosi ellátás működése folyamatos és megfelelő színvonalú legyen.

    A képviselők csütörtöki ülésükön határoztak arról, hogyan pótolnák vissza az orvosoknak a kieső pénzt.

    Hirdetések

    A döntés több mint egy tucat praxist érint, és éves szinten 7-10 millió forintos kiadást jelent az önkormányzat költségvetésében.

    Horváth Ágnes egészségügyi miniszter korábban már többször elmondta, hogy a vizitdíj átlagosan havi 180 ezer forintos pluszbevételt jelent a háziorvosoknak, eltörlése esetén a kieső összeget nem tudják pótolni.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Az év praxisa a Kárpát-medencében - Szavazzon Ön is!

    Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága által meghirdetett pályázat első szakaszában a páciensek május 10-ig történeteikkel díjazhatták háziorvosukat és munkatársát határon innen és határon túl.

    Sürgősségi szakorvosi beutaló: mikor kérheti a háziorvos?

    Sürgős szakorvosi vizsgálatot akkor lehet kérni, ha valaki már kettő vagy ennél több hete táppénzen van, gyors kivizsgálást igényelnek a komoly panaszai. Hosszú a várakozás bizonyos szakrendelésekre, több hét, sőt, hónapok múlva kaphat csak időpontot a beteg.

    Hajrájához érkezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Még nem késő beszállni, május 10-ig bárki beküldheti történetét háziorvosáról!

    Dr. Fodor Zsuzsanna: eddig nem tapasztalt összefogás jellemezte a falut

    Pusztaföldvár egyetlen háziorvosa négy éve dolgozik az 1600 fős településen, de már eddig is több fejlesztést, változtatást valósított meg, mint több tíz éve praktizáló pályatársai: betegirányító rendszer, modern betegvizsgáló készülék, barátságos váróterem.

    Ki emlékszik Horváth Ágnesre?

    A felnőtt magyar lakosság több mint fele nem tud olyan intézkedést említeni, amely Horváth Ágnes - volt egészségügyi miniszter - nevéhez köthető – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.

    Mikor kell emelt összegű vizitdíjat fizetni?

    Figyelem! 2008. március 17-ei ülésnapján az országgyűlés elfogadta a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot. Ennek értelmében 2008. április 1-től nem kell vizitdíjat fizetni, ha felkeressük orvosunkat, továbbá kórházi napidíjat, ha fekvőbeteg ellátást veszünk igénybe.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.