• Lottón lehet egészségügyi biztosítást nyerni

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az Oregon államban található Portland városában ezen a héten több ezer ember nyerhet egészségügyi biztosítást. A szerencsések nevét lottón húzzák ki. Eddig 80 ezer ember jelentkezett.

    Oregon államban lottón nyerhetnek egészségbiztosítást azok, akik nem elég szegények ahhoz, hogy ingyenes állami biztosítást kapjanak, de nem elég jómódúak ahhoz, hogy meg tudjanak vásárolni egy biztosítást. Az amerikai betegbiztosítási rendszernek ez a réteg a kárvallottja, hiszen a nagyon szegényekről gondoskodnak, a megfelelő jövedelemmel rendelkezők pedig gondoskodnak magukról, a kettő közöttiek viszont nehéz helyzetben vannak.

    Hirdetések

    Januárban kezdődött a regisztráció a nem mindennapi szerencsejátékhoz, amire eddig 80 ezer ember jelentkezett. Statisztikai adatok szerint Oregonban több mint 600 ezer ember él betegbiztosítás nélkül. A lottó nyertesei csak alapvető ellátásban részesülnek majd, de az még így is életeket menthet. Vannak ugyanis olyan betegek, akik a napi inzulinjukat nem tudják maguknak megvenni.

    A sorsolás a hivatalos szervek szerint hónapokig eltart, mert minden jelentkezőt állapotának súlyossága alapján különböző kategóriákba sorolnak, és a nyerteseket kategóriánként húzzák ki.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Az egészségbiztosítás nem luxus: összegyűjtöttük az előnyeit

    Annak ellenére, hogy a legtöbben félünk a betegségek esetleges szövődményeitől, mégis az emberek többsége sokszor csak akkor keresi fel orvosát, mikor már komoly panaszai vannak. A helyzetet súlyosbíthatja az egyes vizsgálatok, műtétek hosszú várólistája. Az egészségbiztosítást érdemes már akkor megkötni, amikor egészségesek vagyunk, hiszen egy hirtelen betegség vagy baleset esetén is azonnal segítséghez jutunk, és orvosilag indokolt esetben a fix havidíjért a legtöbb esetben korlátlan számú szolgáltatást vehetünk igénybe. (x)

    Mire való az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

    A legtöbben nem vagyunk tisztában külföldre utazásunk során azzal, hogy mely esetekben milyen egészségügyi szolgáltatásokat vehetünk igénybe térítésmentesen, magyar társadalombiztosítással rendelkezve. Talán sokak számára meglepő, de az Európai Unió tagállamaiba utazva az Európai Egészségbiztosítási Kártya birtokában ugyanazokra az ellátásokra vagyunk jogosultak, mint a helyi állampolgárok.

    Rövidebb várakozási idők, gyors diagnosztikai vizsgálatok

    Hosszas várakozási időket kerülhet el, és sokat spórolhat egészségügyi kiadásain, aki előrelátóan gondoskodik egészségéről. Korábban csak kevesek engedhették meg maguknak, hogy magánintézményeknél vegyenek igénybe CT- vagy MR-vizsgálatokat, viszont egy új szolgáltatásnak köszönhetően kis havi ráfordítással bárki számára elérhetők az amúgy költséges diagnosztikai vizsgálatok. Advertisement

    Ellátás külföldön: a szükséges ellátás

    Az orvosilag szükséges egészségügyi ellátások körének meghatározása az adott tagállam hatáskörébe tartozik, az ellátás szükségességéről kétség esetén az ellátást nyújtó orvos dönt.

    Mi történik, ha beüt egy daganatos betegség?

    Óriási érzelmi és anyagi teher is a rákbetegség, amely egyre több embert érint Magyarországon. Háromszázezer magyar ember szembesül ma azzal, hogy a terápiák sok százezres költsége mellett, a munkából való kiesés miatt, a jövedelme is alaposan lecsökken. (x)

    Időskori életbiztosítás

    Abban a korban jár, amikor már gyakran elgondolkozik a saját és családja jövőjéről? Néha azon jár az esze, hogyan óvja meg családját baleset vagy elhalálozás esetén? Fontolja meg az életbiztosítás megkötését, hogy nyugodt legyen a távolabbi jövőt illetően is. (x)

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.