• Orbán: Jelentős változásra van szükség

    Szerző:
    WEBBeteg

    Amennyiben a népszavazással sikerül eltörölni a vizitdíjat, akkor jelentős változásokat kell végrehajtani az egészségügyi alapellátás finanszírozásában - ezt a Fidesz elnöke mondta csütörtökön Pécsett, miután háziorvosokkal találkozott.

    Orbán Viktor a népszavazási kampánykörútjának baranyai állomásán újságíróknak azt mondta: a háziorvosok készen állnak arra, hogy ebben, a parlamenti döntést megelőző szakmai konzultációban részt vegyenek.

    A pártelnök hozzátette: az elmúlt 1-1,5 év orvos-szakmai szervezeteit figyelmen kívül hagyó, lekezelő politika ellenére az orvostársadalom még mindig elkötelezett arra, hogy a maga tudását hozzátéve, sikeres egészségpolitikát dolgozzon ki.

    Hirdetések

    Orbán Viktor elmondta azt is, hogy szerinte elfogadhatatlan az a fajta gondolkodásmód, amely zsarolni próbálja a háziorvosokat, az egészségügyi alapellátásban részt vevőket azzal, hogy a vizitdíj eltörlése után nem tudják pótolni a kiesett bevételeket. Ez a kormányzati beszédmód élesen ellentétes a magyar alkotmánnyal - mondta az elnök.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Koleszterincsökkentés

    Dr. Vajda Orsolya

    Mi alapján választ gyógyszert az orvos? Mennyi ideig kell szedni?

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Az év praxisa a Kárpát-medencében - Szavazzon Ön is!

    Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága által meghirdetett pályázat első szakaszában a páciensek május 10-ig történeteikkel díjazhatták háziorvosukat és munkatársát határon innen és határon túl.

    Sürgősségi szakorvosi beutaló: mikor kérheti a háziorvos?

    Sürgős szakorvosi vizsgálatot akkor lehet kérni, ha valaki már kettő vagy ennél több hete táppénzen van, gyors kivizsgálást igényelnek a komoly panaszai. Hosszú a várakozás bizonyos szakrendelésekre, több hét, sőt, hónapok múlva kaphat csak időpontot a beteg.

    Hajrájához érkezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Még nem késő beszállni, május 10-ig bárki beküldheti történetét háziorvosáról!

    Dr. Fodor Zsuzsanna: eddig nem tapasztalt összefogás jellemezte a falut

    Pusztaföldvár egyetlen háziorvosa négy éve dolgozik az 1600 fős településen, de már eddig is több fejlesztést, változtatást valósított meg, mint több tíz éve praktizáló pályatársai: betegirányító rendszer, modern betegvizsgáló készülék, barátságos váróterem.

    Dr. Mangó Gabriella: egészként tekintem és így is kezelem a betegeimet

    A betegre egészként kell tekintenünk, fizikai-szellemi-lelki összességében, és ezektől függ a kezelés, a gyógyszerszedés és a gyógyulás is – véli dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos.

    Dr. Kovács György Zoltán: a Teljesség az új kulcsszó!

    Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat diplomája az ékköve mindegyiknek, ahogyan Dr. Kovács György Zoltán fogalmazza: az összes elismerés betetőzése. A nyugdíjas háziorvos Körösladány Díszpolgára, több helyi és országos kitüntetés birtokosa.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.