• Horváth Ágnes: Szükség van a vizitdíjra

    Szerző:
    WEBBeteg

    A vizitdíjra és a kórházi napidíjra a betegek, a kórházak és a háziorvosok érdekében is szükség van. Ezt Horváth Ágnes egészségügyi miniszter mondta szekszárdi sajtótájékoztatóján kedden. A tárcavezető szerint három "nem"-el kell szavazni a március 9-i népszavazáson.

    A vizitdíj és a kórházi napidíj a betegekért van, így garantálható, hogy a lehető legjobb egészségügyi ellátást kapja a páciens - mondta a miniszter.

    Hirdetések

      Kinek üzlet a kórházi széf?

    Bár konkrét információja nincsen, a Fidesz mégis elképzelhetőnek tartja, hogy a kórházi széfek ügye mögött is üzleti szándékok húzódnak meg. Ha nem így van, akkor az ellenzéki párt szerint ez az ügy is jól mutatja az egészségügy vezetésének alkalmatlanságát. Mikola István (Fidesz) sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a szocialisták és az Egészségügyi Minisztérium vezetése eltérően nyilatkozott a kórházi széfek ügyében. Mikola szerint most a kórházak már végképp nem tudják eldönteni, mi a teendő.

    Horváth Ágnes szerint egy háziorvosnak 20-25 százalékos többletbevételt jelent a vizitdíj, ami nála is marad, így jut pénz a fejlesztésekre is. Ugyanígy a kórházi napidíj is az egészségügyi intézményeknél marad. Aki szerint a vizitdíjat és a kórházi napidíjat el kell törölni, azt valójában akarja, hogy a háziorvosok kevesebb pénzt kapjanak, a kórházakban pedig megmaradjon a hálapénz - mondta az egészségügyi miniszter.

    Horváth Ágnes cáfolta, hogy a vizitdíjat felemelnék ezer forintra. Szerinte 2010-ig biztosan háromszáz forint lesz ennek összege.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    H1N1 - Interjú Mikola Istvánnal a vakcináról és az antivirális szerekről

    A világ egyik legjobb vakcinája porosodik a polcokon, mert a mesterséges zavarkeltés miatt az emberek bizalmatlanok az oltóanyaggal szemben – állítja Mikola István. Az Országgyűlés szakbizottságának fideszes alelnöke a WEBBegetnek nyilatkozva az antivirális szerek fontosságára is felhívta a figyelmet.

    A fogturizmus háttere - Vizitdíj bevezetését javasolják

    Orvosi vizitdíj bevezetését javasolja Nagy-Britanniában egy elemző csoport, amely megemlíti Magyarországot a csak "hivatalosan ingyenes" egészségügyi szolgáltatást nyújtó államok között.

    Ki emlékszik Horváth Ágnesre?

    A felnőtt magyar lakosság több mint fele nem tud olyan intézkedést említeni, amely Horváth Ágnes - volt egészségügyi miniszter - nevéhez köthető – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.

    Kétszer is leszavazták az egészségügyi államtitkárt

    Kétszer is leszavazták Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára interpellációra adott válaszát hétfőn a parlamentben. Mikola István (Fidesz) a teljesítményvolumen-korlát eltörléséről, Horváth Zsolt (Fidesz) a gyógyszerkasszát érintő pénzelvonásról interpellált.

    Megszüntetné a vizitdíjat a csehek kétharmada

    Az egészségügyi vizitdíjat 2008. január elsején vezette be a jobbközép kormány. A téma azóta éles viták tárgya, nemcsak a koalíció és az ellenzék között, valamint a közvélemény körében, hanem a koalíció pártjai között is.

    Mikola: óriási átverés-show zajlik az egészségügyben

    A Fidesz szerint átverés és hazugság, hogy a kormányzat eltörölné a teljesítmény volumenkorlátot. Mikola István az ellenzéki párt szakpolitikusa szerdai tájékoztatóján elmondta: a kormány nem megszünteti, hanem lentebb tolja a határait.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.