• Bezáratták a Las Vegas-i "hepatitis-klinikát"

    Szerző:
    WEBBeteg

    Las Vegas városa bezáratta azt a klinikát, ahol akár 40 ezer ember is megfertőződhetett a HIV- és hepatitis-vírussal a többször használt fecskendők és ampullák miatt - közölték tisztségviselők helyi idő szerint vasárnap.

    A Las Vegas-i hatóságok azután felfüggesztették a klinika működési engedélyét, hogy egy vizsgálat kiderítette: az intézményben négy éve megszokott gyakorlatnak számított, hogy nem cserélték a fecskendőket, és emiatt legalább hat beteget fertőztek meg hepatitis-C vírussal.

    Az ügyben csaknem 40 ezer ember érintett, akiket injekcióval altattak az intézmény endoszkópiás központjában 2004 márciusa és 2008 január 11-e között.

    Hirdetések

    A hatóságok azt javasolták az intézményben kezelt embereknek, hogy végeztessenek hepatitis B és C, valamint HIV-tesztet. A helyi ügyészi hivatal jelezte, hogy közelről figyelik az esetet, és valószínűleg eljárást indítanak az intézmény ellen.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Január óta hat hepatitis C fertőzést regisztráltak a térségben, ami errefelé az éves átlag háromszorosa. A betegek közül öten ugyanazon a napon kaptak altatóinjekciót a Las Vegas-i kórházban. Kiderült, hogy az ampullákat és fecskendőket többször is felhasználták. A tűket cserélték ugyan, de így is megfertőzhették a betegeket.

    A hepatitis C súlyos májkárosodást okozhat, de a beteg akár évekig is tünetmentes lehet. Így azoknak is javasolják a tesztet, akik egyébként jól érzik magukat.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    Címkék:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Inkontinens beteg a családban: érzelmi és szociális szempontok

    A súlyos inkontinencia sok család életét megnehezítheti, és gyakran kényszerből olyan döntést hoznak a családtagok, hogy az érintett beteget ezért ápolási otthonba helyezik el, pedig nem minden esetben ez az egyedüli megoldás. Mégis mi váltja ki ezt az érzelmileg nehéz döntést?

    Mi okozhat vállfájdalmat? - A vállízületi artrózisról

    A vállízület porckopását nevezzük vállízületi artrózisnak. Ez a betegség a vállízületet alkotó két ízület bármelyikének kopását jelentheti.

    Mi mindenre hajlamosít a magas koleszterinszint?

    A magas koleszterinszint nagy rizikót jelent a szív- és érrendszeri megbetegedések szempontjából, és számos más társbetegség állapotát is ronthatja.

    A magas koleszterinszint gyógyszeres kezelése

    Abban az esetben, ha a koleszterinszint a diéta ellenére is a megengedett határérték felett marad, mindenképpen gyógyszeres kezelésre van szükség.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.