• MSZP: az Unióban sem ismeretlen a vizitdíj

    Szerző:
    WEBBeteg

    A vizitdíjat már több európai országban is bevezették, hiszen az nem ellentétes a szolidaritási alapon működő társadalombiztosítással, annak kiegészítő eleme - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Hegyi Gyula.

      Megnőtt a népszavazás tétje

    Március 9-én nem csak arról dönthetnek az emberek, hogy eltöröljét a vizit- és kórházi napidíjat, valamint a tandíjat, de azok megszüntetésével az is biztossá válhat, hogy nem lehet az összegüket emelni - mondta pénteken Varga Mihály, a Fidesz alelnöke.

    A szocialista európai parlamenti képviselő szerint szinte mindenhol a finanszírozási gondok miatt van szükség a vizitdíjra.

    A politikus konkrét példákat említve elmondta, hogy a legkevesebb a díj Lettországban (71 cent) a legtöbb Svédországban, ahol sürgősségi ellátás esetén 32 euró, azaz csaknem 8 ezer forintot kell fizetni. Az országok többségében a kórházi kezelés, illetve a háziorvos látogatás esetén önrészt fizet a beteg. Finnországban ez legfeljebb évi 590 euró, Belgiumban a költségek negyede, míg Szlovéniában 5 és 51 százalék között változik.

    Hirdetések

    A vizitdíj nem ellentétes a szolidaritási alapon működő társadalombiztosítással, sőt, annak kiegészítő eleme - hangzott el. Hollandiában, ahol csak magánbiztosítók működnek a magánorvosnál nem vizitdíjat, hanem az annak sokszorosát kitevő összeget kell a kezelésért fizetni - tette hozzá Hegyi Gyula.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    12 tipp pattanások ellen

    A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Dr. Pellion Szilvia, esztétikai bőrgyógyász ennek a gyakran krónikus problémának a kezelési lehetőségeit vette számba.

    Hogyan kezelhető a szívritmuszavar?

    A szívritmuszavar a szabályostól eltérő szívműködés. Ez jelentheti azt, hogy a szív a normálistól gyorsabban (tachycardia) vagy lassabban (bradycardia) működik vagy a ritmus nem egyenletes.

    A syringomyelia tünetei és kezelése

    A syringomyelia kóros üregképződést jelent a gerincvelőben, esetleg a nyúltvelőben. Leggyakrabban a gerincvelő nyaki szakaszán jelentkezik. Előfordulása nem gyakori. A betegség tünetei általában lassan alakulnak ki, de ritkán hirtelen kezdet is előfordulhat.

    A gyomorfekély diagnosztizálása és kezelése

    A gyomor- és nyombélfekély megfelelő gyógyszeres kezeléssel kontrollvizsgálatok mellett otthon is jól gyógyítható, ám a szövődménnyel járó esetek természetesen kórházi ellátást igényelnek.

    Puffadás és teltségérzés - Elfogyasztott ételek és az életmód

    Tekintettel arra, hogy a puffadás és a teltségérzés hátterében számos életmódbeli és táplálkozási hiba, illetve gasztroenterológiai elváltozás állhat, a kezelés minden esetben a kiváltó októl függ. A legtöbb esetben azonban a tünetek enyhülését és megszűnését érhetjük el a mindennapi szokásaink megváltoztatásával.

    Tegyen hatékony lépéseket pikkelysömöre javulásáért!

    Aki a pikkelysömörtől (más néven pszoriázis) szenved, biztosan tudja, mekkora hatással van ez a betegség az élet minden területére. A bőrtünetek nemcsak viszketéssel, fájdalommal járnak, de befolyásolják a beteg érzelmi és társadalmi életét is. Az érintetteknél gyakran jelenik meg depresszió, indokolatlan szégyenérzet, és előfordulhatnak problémák a munkahelyi, illetve családi, baráti környezetben is. Ezek romboló hatással lehetnek a beteg életminőségére. (x)

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.