• "Mindenki oltassa be magát!" - Kampány indul idehaza

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az új típusú influenzajárvánnyal szembeni védekezés legfontosabb eszköze a védőoltás - egyebek mellett ezt tartalmazza az Országgyűlés egészségügyi bizottságának állásfoglalása, amelyet szerdai ülésén egyhangú támogatással fogadott el a testület.

    Kökény Mihály, a bizottság szocialista elnöke az ülést követően elmondta: a testület állásfoglalásában kéri a kormányt, határozottan tájékoztasson a járványról, és segítse elő a vakcina iránti bizalom növelését.

    Hirdetések

     

     Egyszerű és olcsó védekezés új influenza ellen - Tanulmány
    Egyszerű és olcsó megoldások is sokat segítenek a légúti vírusok ellen., Egyszerű és olcsó védekezés új influenza ellen >>

    A bizottság emellett felkéri az egészségügyi dolgozókat, hogy támogassák az influenza elleni védőoltási kampányt, mutassanak jó példát, oltassák be magukat is az influenza ellen.

    A bizottság az állásfoglalást a kormány több tagjának is eljuttatja, elküldi egészségügyi szakmai szervezeteknek és a különböző médiumokhoz, kérve, tegyék közzé azt.

    Az egészségügyi bizottság azt kéri a házelnöktől, járuljon hozzá, hogy egy hétfői ülésnapon az ÁNTSZ információs pultot állíthasson fel az ülésterem közelében, amelynél a Parlamentben jelen lévők információkhoz juthatnának a megelőzést illetően - mondta Kökény Mihály.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A testület elnöke szerint alattomos, kiszámíthatatlan vírusról van szó, amely jellemzően a fiatalokat, a gyerekeket érinti, ezért is meg kell fogadni az egészségügyi világszervezet ajánlását.

    Kökény Mihály elmondta még, hogy a bizottság megtárgyalta a jövő évi költségvetéshez benyújtott egészségügyi tárgyú, több mint száz, lényegében ellenzéki módosító indítványt, amely többsége komolytalan volt.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Ingyenesen kaphatnak védőoltást a pedagógusok is

    Más rizikócsoportok mellett az idei évtől ingyenesen kaphatnak influenza elleni védőoltást a pedagógusok is - jelentette be Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos Szegeden.

    Európa keleti részén a legmagasabb az influenza-aktivitás

    Rendkívül intenzíven terjed az influenza Európa keleti részén, Ukrajna és Oroszország is erről adott jelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi összefoglalójában. Magyarországon a 6. héten 43.700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

    OEK: az influenza változékonysága miatt kell mindig új oltóanyagot előállítani

    Az influenza vírusa rendkívül változékony, emiatt kell ahhoz minden évben hozzáigazítani az oltóanyagot - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) osztályvezető főorvosa az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

    Több mint 20 százalékkal emelkedett az influenzás megbetegedések száma

    Az országban lassan terjed az influenza, országszerte 12 800, az előző héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OKE) legfrissebb jelentésében.

    Már lehet oltatni influenza ellen

    Bár az enyhe idő bizakodásra adhat okot, aligha úszhatjuk meg a valódi őszt, minden szépségével és betegeskedésével együtt. Még mielőtt azonban elrohannánk a drogériába a papírzsebkendő készleteket feltölteni, tegyünk egy rövid kitérőt a háziorvosnál, s kérjünk influenza elleni védőoltást!

    Már elérhetők az influenza elleni védőoltások

    Már most elérhető az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása alapján az idén két új vírustörzset is tartalmazó, influenza elleni vakcina - közölte a vakcinagyártó Sanofi Pasteur magyarországi képviselete pénteken az MTI-vel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.