• Orbán: nincs jobb és baloldali beteg

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az összefogás igennel kezdődik - mondta Orbán Viktor kedd délután Veszprémben. A Fidesz elnöke a városban három korábbi egészségügyi miniszterrel találkozott.

    Orbán Viktor veszprémi programjának Rácz Jenő, a helyi Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója, volt MSZP-és egészségügyi miniszter volt a házigazdája, és azon részt vett Gógl Árpád és Mikola István is, akik szintén voltak egészségügyi miniszterek. A Fidesz elnöke hétfőn kezdett országjárásba, ennek második napján látogatott Veszprémbe.

    Hirdetések

    Orbán Viktor veszprémi sajtótájékoztatóján elmondta, vannak olyan kérdések, melyekben nem lehet különbséget tenni, jobb- és baloldal között, hiszen nincs jobb- és bal oldali beteg, mint ahogy nincs jobb-és baloldali szívpanasz sem.

    Az egészségügy az összefogás mintapéldánya

    Magyarországon általában sokat szoktak arról panaszkodni az emberek, hogy nehezen értenek szót egymással ha különböző a pártszimpátiájuk - mondta a politikus. Az egészségügy lett Magyarországon az összefogás mintapéldánya. Mint mondta: bármerre jár az országban az orvosok félreteszik a különböző pártnézeteiket, és csak az egészségügyi szakma jövője izgatja őket.

    A veszprémi találkozó tanulsága is úgy összegezhető, hogy az összefogás az igennel kezdődik - jelentette ki Orbán Viktor, arra kérve a mai találkozó három volt egészségügyi miniszterét, hogy ezt az együttműködést ne hagyják abba, s ne egyszeri találkozó maradjon megbeszélésük.

    A Fidesz pártelnöke úgy fogalmazott az egészségügy az összefogás mintapéldája, a magyar orvostársadalomnak világos elgondolása van saját és az egészségügy jövőjéről is.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

    EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

    Még az orvosok is tanulják az elektronikus receptek felírását, de indul a lakosság részletes tájékoztatása is az e-egészségügyről.

    Orbán: nemmel a vizitdíj felemelése ellen

    Ha sikertelen lesz a népszavazás, akkor azt a kormány úgy fogja értékelni, hogy az emberek elfogadják a vizitdíjat, amely akkor akár ezer forint is lehet - mondta Orbán Viktor szerdán délután Székesfehérváron.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.