• Szabolcsi kórházintegárció: elfogadták a beszámolót

    Szerző:
    WEBBeteg

    Elfogadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat közgyűlése a helyhatóság tulajdonában lévő három kórház átalakításával kapcsolatos beszámolót pénteki, nyíregyházi ülésén.

    A fideszes többségű közgyűlés még a februári ülésén határozott arról, hogy a megyei önkormányzat tulajdonában lévő három kórház október 1-től nonprofit kft. formájában működik tovább, a társaságok irányítására pedig önkormányzati tulajdonú holdingot állít fel.

    Hirdetések

    A pénteki ülésén a térségi helyhatóság a nyíregyházi, a nagykállói és a fehérgyarmati gyógyintézmény átalakításáról szóló beszámolót tárgyalta, amelyet hosszas vita után végül elfogadott.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ennek értelmében a közgyűlés tudomásul vette az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral aláírandó finanszírozási szerződés megkötése érdekében benyújtott feladatellátási szerződést, valamint döntés született a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő számára nyújtandó, 30 millió forintos gazdálkodási előlegről is.

    Erre azért van szükség, mert a kórház az októberi integrációs átmenet miatt nem tudja kifizetni a szeptemberi illetményeket. A meghozott határozat rendelkezik arról is, hogy egymilliárd forint erejéig intézkedési csomag szülessen az egészségügyi ellátórendszer megsegítésére. A részletes, konkrét javaslatokat tartalmazó előterjesztést a következő közgyűlésen kell beterjesztenie az elnöknek a helyhatóság elé.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

    A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

    Robotok a sebészetben, bionyomtatás, NETpatika

    Milyen mértékben veszik át a feladatainkat a robotok? Mire lesz képes a 3D? Ki kell-e mozdulnunk, ha tablettákra lesz szükségünk? A következő 50 évben várható fejlődésekről, lehetőségekről tartott jövőkonferenciát a Pécsi Tudományegyetem.

    Érzékszervi hibás palackozott üdítőitalt kellett kivonni a forgalomból

    Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél - a vásárlói jelzések szerint - vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették.

    Kötelező tüdőszűrést rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

    Kötelező tüdőszűrést rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a többi területen, ahol eddig kötelező volt a vizsgálat, nem lesz szükség hosszabbításra - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

    Növekvő drogfogyasztás a keleti régióban

    Figyelmeztető adatok kerültek nyilvánosságra a kábítószer-fogyasztásról Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: tavaly ötvenhatan kértek orvosi segítséget drogprobléma miatt a térségben, huszonhatan pedig már kábítószer-függőséget gyógyító kezelésre kényszerültek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.