• Székely: 5,3 millió oltást kell beadni

    Szerző:
    WEBBeteg

    A jövő hét végétől vagy az azt követő hét elejétől kezdődhet meg az A/H1N1 vírus elleni védőoltás beadása Magyarországon - jelentette be az egészségügyi miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

    Székely Tamás ismertetése szerint megérkezett ugyanis az Országos Gyógyszerészeti Intézethez az Omninvest összes olyan dokumentációja, amely alapján a Magyarországon gyártott H1N1-vírus elleni vakcina forgalombahozatali engedélyét kiadhatják.

    Hirdetések

    Az engedélyt várhatóan a jövő hét elején adhatják meg - tette hozzá. Hozzátette: van olyan forgatókönyv, amely szinte percre pontosan meghatározza az oltóanyagok útját.

      Hirtelen halt meg a fiatalamber

    A fiatalembernél a boncolás mutatta ki a vírust. Az ÁNTSZ közlése szerint a férfi a Dél-Dunántúlon élt, egészséges volt. Nem volt lázas, beteg, és nem tartozott a rizikócsoportba se.
    Hirtelen halt meg a fiatalamber>>

    Az egészségügyi miniszter bejelentette azt is: a háziorvosok kétszáz forintot kapnak a vakcina beadásáért.

    Székely Tamás megismételte, hogy 5,3 millió oltást kell beadni, ebből 4 millió a pandémiás, 1,3 millió pedig a szezonális vakcina; 2 millió oltóanyag térítés ellenében a gyógyszertárakban hozzáférhető lesz. 

    Hozzátette: három ütemben oltják majd be az érintetteket.

    Az első ütemben kapják meg a krónikus légzőszervi betegségben, asztmában, kóros elhízásban, a szív- érrendszeri betegségben, a krónikus máj- és vesebetegségben, az anyagcsere-betegségben szenvedők. A második ütemben a gyermekek kapják meg a védőoltást, a harmadikban pedig a többi érintett csoport tagjai - mondta el a miniszter.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Szezonális influenza és H1N1 - Egyetlen oltás elég lesz?

    A következő 2010/2011-es influenzaszezonra ajánlott vakcina összetételére vonatkozó bizonytalanságot az okozta, hogy az eddig alkalmazott szezonális H1N1-vírustörzset kicseréljék-e a 2009-ben megjelent pandémiás - Kalifornia 7-es jelű - törzsre.

    Az újinfluenza nem valóságos pandémia?

    Az ET parlamenti közgyűlésének társadalmi ügyekkel foglalkozó bizottsága által szervezett rendezvényt azok a parlamenti képviselők kezdeményezték, akik szerint az újinfluenza nem valóságos pandémia, hanem "áljárvány".

    H1N1 - Természetes módszerek a fertőzés ellen

    A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a megbetegedettekről, a szövődményekről. Sok betegünk kérdezi, hogy milyen módszerekkel küzdhetünk ellene.

    H1N1 - Tamiflunak ellenálló mutáns vírust találtak

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) novemberi közlése szerint mutáns világjárványos influenzavírust találtak már Brazíliában, az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában, Mexikóban és Ukrajnában.

    H1N1: mi fog velem történni? (Az új influenza prognózisa)

    A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában. Ám vannak, akiknél a betegség sokkal jobban elhúzódik, vagy komoly komplikációkkal jelentkezik.

    Influenzás volt? Valószínűleg védettebb a H1N1 ellen

    Amerikai kutatók szerint azok, akik többször voltak influenzások vagy többször is kaptak influenza elleni védőoltást, egyfajta védelmet élveznek az új pandémiás influenza vírusa ellen.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.