• Svájcban mindenkinek ingyenes az oltás

    Szerző:
    WEBBeteg

    Svájc pénteken bejelentette, hogy 13 millió adag oltóanyagot vásárolt a világjárványos új influenza ellen. A kiszállítás szeptember végén kezdődik - közölte az egészségügyi minisztérium.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az oltás önkéntes és ingyenes lesz, a költségeket a szövetségi állam, az egyes katonok és a biztosítók fedezik.

    Svájc a hazai székhelyű Novartistól és a brit GlaxoSmithKline-től vásárolta a vakcinát, amelyből bőven jut a 7,7 millió lakosra. A két gyártó időközben bejelentette, hogy az oltóanyagból egy adag is elég a védettség kialakulásához.

    Az oltási kampány kezdetén elsőbbséget élveznek az egészségügyi dolgozók, a terhes nők, a krónikus szív- és légúti betegségekben szenvedők - közölte az egészségügyi minisztérium.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    H1N1: mi fog velem történni? (Az új influenza prognózisa)

    A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában. Ám vannak, akiknél a betegség sokkal jobban elhúzódik, vagy komoly komplikációkkal jelentkezik.

    H1N1 - Hány embert oltottak be eddig?

    Az egészségügyi miniszter elmondta, hogy Magyarországon jelenleg nincs járvány. Az eddigi megbetegedések közül csaknem 350 esetben igazolódott be a H1N1 jelenléte, 80-an szorultak kórházi kezelésre és 5-en vesztették életüket.

    H1N1 - Oltás után került kórházba egy diáklány - Miért?

    A regionális ÁNTSZ járványügyi osztályvezetője elmondta: a diáknál pénteken izom, ízületi és lábikra fájdalom, valamint gyengeség jelentkezett, és három nappal előtte kapta meg az oltást.

    A háziorvosok nem mondanak le a H1N1 oltás díjáról

    A háziorvosok csak akkor mondanak le a H1N1 elleni oltásért járó, csaknem kétezer forintról, ha a gyártó is lemond a térítési díjakból befolyó bevéteiről. A WEBBeteg által készített rögtönzött felmérésben résztvevő doktorok felháborodva fogadták az MSZP ez irányú javaslatát.

    Hat orvos halt meg Ukrajnában az új influenza következtében

    96-ra nőtt az Ukrajnában tomboló influenzajárvány halálos áldoztainak száma a parlament egészségügyi állandó bizottsága elnökének csütörtöki beszámolója szerint.

    H1N1 - Románia 10 millió oltóanyagot gyárt

    A román kormány félmillió adag oltóanyagot készül sürgősen vásárolni külföldről a 6-15 éves gyermekek számára, ugyanakkor az országon belül az év végéig tízmillió adag gyártását rendelte meg a bukaresti Cantacuzino immunológiai intézettől.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.