• Magyar orvoscsapat Indonéziában

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az indonéz állam kitüntetését vehette át Dr. Késmárky András, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma a Különleges Orvos- és Mentőcsoport (DEKOM) elnöke Mangashi Sihombing nagykövettől.

    2004-ben szökőár pusztított Indonézia partjainál, 2006-ban pedig Jávát sújtotta földrengés. Több tízezer ember sérült meg kisebb-nagyobb mértékben, az ő segítésükre rögtön útra kelt a DEKOM.

    Hirdetések

    Ezt nem felejtették el az indonézek, és augusztus 17-én Budapesten az indonéz nagykövetség rezidenciáján az indonéz állam kitüntetését vehette át Dr. Késmárky András, a DEKOM elnöke Mangashi Sihombing nagykövettől, az indonéz állami ünnep 64. évfordulójára rendezett fogadáson.

      Ez a cikk is érdekelheti Önt

    Részletesebben a magyar orvoscsoport munkájáról.

    Az orvoscsoport a két katasztrófánál közel 4 ezer embert látott el a pusztítás helyszínének epicentrumában. Nem csak gyógyítottak, hanem közel 10 millió forint értékben osztottak gyógyszert, gyógyászati segédeszközöket a rászorultak között. Részt vettek a helyi orvosok, orvostanhallgatók továbbképzésében.

    Az átadást követően a jelenlévőknek tradicionális táncokkal, élő zenével és fogadással kedveskedtek a vendéglátók.

    (WEBBeteg - Czibere Anikó)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

    A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

    Erdő Péter: a karitász és a közmédia együttműködik a Jónak lenni jó kampányban

    Adventkor egy napot idén arra szentel a Katolikus Karitász és a közmédia, hogy közösen szólítsa meg az embereket a Jónak lenni jó elnevezésű kampánnyal december 15-én - nyilatkozta Erdő Péter bíboros az MTI-nek.

    Haiyan-tájfun - Az MKPK negyvenezer dollár segélyt küld

    A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) 40 ezer dollár segélyt küld a Fülöp-szigetekre a Haiyan tájfun sújtotta területek lakosságának megsegítésére. A szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint az összeget a katasztrófaalapból tették elérhetővé.

    A debreceni különleges mentők is kutatnak majd Haitin

    A Magyar Köztársaság hivatalos mentőcsapata is napokon belül útrakel Haitire, csütörtök délben indulnak New York-on keresztül.

    Debreceni orvosok - Szívvel-lélekkel

    Van Debrecenben egy orvoscsoport, amely nem elégszik meg a hagyományos értelemben vett gyógyítási tevékenységgel. Ők a DEKOM, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.