• A megengedettnél több volt a baktérium a csornai termálfürdőben

    Szerző:
    WEBBeteg

    Határérték felett volt a baktériumok mennyisége a Csornai Termálfürdő valamennyi medencéjében. Többek között ez volt az oka, hogy a kistérségi ÁNTSZ múlt héten bezáratta a strandot, addig, ameddig nem pótolják a hiányosságokat.

    A július közepén váratlanul megjelent ellenőrök ezen kívül is számos szabálytalanságot találtak. Így például veszélyes vegyszereket a szabadban tároltak, és lebontott épületmaradványok maradtak a területen, amelyek balesetveszélyt jelentettek.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Nem lehetett tisztázni, ki a termál-kút üzemeltetője, ki a felelős a működtetéséért. Ezen kívül más személyi hiányosságokra is rávilágított a vizsgálat: a fürdő főmérnökének lejárt a munkaszerződése, de nem neveztek ki a helyére senkit.

    A Csornai Termálfürdőben dőlt rá egy 5 éves kisfiú mellkasára egy 120 centiméter magas focikapu még júniusban. A súlyos, életveszélyes állapotban lévő gyereket a győri kórházba vitték, ott azonban belehalt sérüléseibe.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    A WC-ülőke és a fertőzések - Ezért fontos az elővigyázatosság

    A gyakorlatban többnyire a látványosan piszkos helyeken van esély komolyabb fertőzést kapni, ám vizsgálatok olyankor is kimutattak betegséget okozó baktériumcsoportokat, amikor a WC-ülőkén nem volt látható látványos kosz vagy folyadék.

    Óvatosan az antibiotikumokkal!

    A penicillin feltalálását követően az addig gyógyíthatatlan betegek millióit lehetett megmenteni a haláltól. Hivatalos orvosi fórumokon is a fertőző betegségek végleges leküzdéséről beszéltek. Napjainkra azonban kiderült: szó sincs erről, sőt, az antibiotikumok elterjedésével új problémákkal kellett szembesülnünk.

    Probiotikumok - A barátságos baktériumok

    A probiotikumok azok a baktériumok, melyek együtt élnek velünk, de nem okoznak megbetegedéseket. A barátságos baktériumok segítik az emésztést, védik a szervezetet az ellenséges baktériumok ellen, azaz erősítik az immunrendszert.

    Torokfájás: Mikor van szükség antibiotikumra?

    A vírusos eredetű megfázás tüneteként sokszor jelentkezik torokfájás, gyakran ez a betegség első tünete. A torokfájás lehet bakteriális eredetű is, a gyógyuláshoz ilyenkor antibiotikumra is szükség van. Milyen tünetek alapján különböztethetjük meg a vírusos fertőzést a bakteriálistól, mikor forduljunk orvoshoz?

    Harc a baktériumok ellen

    A baktériumok csak néhány mikrométer átmérőjű egysejtű élőlények, mégis ha a betegséget okozó fajtáik megtámadják a szervezetünket, súlyos, kezelés nélkül akár halálos betegségeket is tudnak okozni.

    A köhögés tüdőgyulladást is jelezhet!

    Tévhit, hogy a tüdőgyulladás minden esetben egyértelmű, komoly panaszokkal jelentkezik! Az enyhébb, sokszor egyszerű meghűléshez hasonló tünetek - rossz közérzet, hőemelkedés, köhögés - is jelezhetik a betegséget.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.