• Szeptembertől defibrillátorok a főváros közterületein

    Szerző:
    WEBBeteg

    Szeptembertől kezdik el - a Help-program keretein belül - a közterületeken és a közintézményekben az életmentő terminálok elhelyezését, amelyekhez defibrillátor is tartozik. Horváth Csaba főpolgármester-helyettes a program támogatására kérte a budapesti önkormányzatokat.

    A hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményben Horváth Csaba arra kérte a polgármestereket, hogy támogassák a Help-programot és jelöljék ki azokat a forgalmas közintézményeket, melyekbe elhelyeznék az életmentő pontokat. 

    Hirdetések

    A közlemény szerint szeptemberben 50 forgalmas közterületi csomóponton, és 50 közintézményben tervezi a főváros az életmentő eszközök telepítését. 

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az eszköz telepítése mellett a program része, hogy minden egyes HELP Pont esetében 6 főt ingyenes, újraélesztést oktatásban részesítenek - olvasható közleményben.Horváth Csaba közölte: a "főváros vezetése támogatja és koordinálja az Adlife Media Point (AMP) Zrt. által kifejlesztett HELP Pontok (életmentő és szolgáltató állomások) telepítését Budapesten." 

    Életmentő táska laikusoknak

    Az egyedi formájú, feltűnő terminálok mindegyike tartalmaz kifejezetten laikusok számára kifejlesztett életmentő-újraélesztési táskát (félautomata defibrillátort), interaktív multimédiás felületet (monitor, wifi, sms, webcam, touchscreen, bluetooth), illetve a mentőszolgálattal élő kapcsolatot lehetővé tevő automatikus riasztási rendszert. 

    Az életmentő pontok telepítése a kerületektől kapott válaszok összegzése után, szeptember első felében elkezdődhet - írta.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Országos defibrillátor-adatbázist készít a mentőszolgálat

    Mobiltelefonon is megjeleníthető országos adatbázist készít a nyilvános, közforgalmú helyeken elhelyezett félautomata defibrillátorokról az Országos Mentőszolgálat.

    Szívritmuszavarok (arrhythmia) - Figyelmeztető tünetek

    A legtöbb embernél kialakulhat időnként szabálytalan szívverés, ilyenkor érezhetjük úgy, hogy szívünk egy ütést kihagyott vagy összevissza ver. Az arrhythmiák általában veszélytelenek, de vannak olyan formái, amik súlyos tüneteket okozhatnak, sőt néha az életet veszélyeztethetik.

    Mentsünk életet! - Újraélesztés lépésről lépésre

    Az orvosszakmai elvárások szerint az életben tartáshoz ma már nem elég pusztán lélegeztetni, komplex újraélesztésre van szükség. Vegyük át lépésről lépésre, hogyan nyújtsunk segítséget, ha valaki bajba került.

    Szív City néven életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az OMSZ

    Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kedden sajtótájékoztató keretében, Budapesten.

    Donorok: életmentés transzplantációval

    Akár három évet is várhatnak a betegek a beavatkozásokra. A legtöbbeknek új vesére lenne szüksége.

    Defibrillátor - Mikor és hogyan kell használni?

    A defibrillátor egy életmentő eszköz, de nem pótolja az újraélesztést. Hogyan működik a szerkezet, és mikor szükséges használni?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.