• Nem bíztak az automata defibrillátorban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Ismét újra kellett éleszteni azt a kétéves kislányt, akinek korábban már többször gond volt a szívével, szülei mégis saját felelősségre hazavitték az intenzív osztályról.

    A gyermek először tavaly december elején került kórházba, akkor két szolgálaton kívüli mentős egyikük motorjával sietett a segítségére.

    Szombaton este újra mentőt kellett hívni Budapestre a kétéves kislányhoz, mert ismét rosszul lett, szabálytalanul vert a szíve. Szülei egy félautomata defibrillátor segítségével mentettek még az életét, az orvosi készüléket még akkor vásárolták, amikor hazahozták a kicsit a kórházból. Információink szerint a gyermeket az Országos Kardiológiai Intézetbe szállították, ahonnan azonban szülei a vizsgálatok után ismét hazavitték.

    Hirdetések

    Siklósi Gábor, a gyermek életét korábban megmentő egyik mentős a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy amint megtudták, mi történt, azonnal bementek a kórházba. Kezelőorvosával együtt megpróbálták rábeszélni a kislány szüleit arra, hogy engedélyezzenek egy olyan beavatkozást, amivel egy apró defibrillátort ültetnék be a gyermek szívéhez. A műszer azonnal működésbe lépne, amint a szíve szabálytalanul kezd verni. A szülők azonban az alternatív gyógymódokban hisznek, így ehhez nem járultak hozzá - mondta Siklósi Gábor.

    A gyermek először tavaly december elején lett rosszul fürdetés közben. Mivel a környéken épp nem volt szabad mentőautó, a közeli mentőállomásról két szolgálaton kívüli mentős egyikük motorjával sietett hozzá és mindenféle felszerelés nélkül kezdték meg az újraélesztést. A kislányt a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, ahol csaknem egy hónappal később ismét újra kellett éleszteni.

    Hogy kiderüljön, mi a baja a gyermeknek, az Országos Kardiológiai Intézetbe került, ahonnan szülei saját felelőségre vitték haza bő két hete. Vásároltak egy félautomata defibrillátort arra az esetre, hogy a gyermeknek otthon ismét baj lenne a szívével. Amíg ennek használatát megtanulták, a gyermeket először megmentő két mentős is felváltva velük volt otthonukban, hogy szükség esetén segíteni tudjanak.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    Címkék:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Inkontinens beteg a családban: érzelmi és szociális szempontok

    A súlyos inkontinencia sok család életét megnehezítheti, és gyakran kényszerből olyan döntést hoznak a családtagok, hogy az érintett beteget ezért ápolási otthonba helyezik el, pedig nem minden esetben ez az egyedüli megoldás. Mégis mi váltja ki ezt az érzelmileg nehéz döntést?

    Mi okozhat vállfájdalmat? - A vállízületi artrózisról

    A vállízület porckopását nevezzük vállízületi artrózisnak. Ez a betegség a vállízületet alkotó két ízület bármelyikének kopását jelentheti.

    Mennyit tud a vitaminhiány tüneteiről? Tudásteszt

    Hiánybetegségek akkor alakulhatnak ki, ha a szervezet kevesebb vitaminhoz, nyomelemhez jut, mint amennyire szüksége van. Egészséges életmód mellett ennek veszélye csekély, ám mai rohanó és stresszes világunkban bárkivel előfordulhat, hogy túlhajszolja magát, kimerül, és szervezete tartalékai nem elegendőek a vitaminigény fedezésére. Ön tudja, milyen tünetekkel járnak a hiánybetegségek?

    Hátfájás, nyaki panaszok, ízületek - Tíz gyakori kérdés a reumatológusnál

    Csokorba szedtük a leggyakrabban előforduló kérdéseket a reumatológia témakörében. Milyen kérdéseket intéznek a betegek a leggyakrabban a reumatológushoz?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.