• Korszerű vérzéscsillapító készülék a miskolci Gyermekegészségügyi Központnak

    Szerző:
    WEBBeteg

    Korszerű ultrahangos vágó és vérzéscsillapító készüléket adományozott a Gyermekrák Alapítvány a Borsod megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjának.

    A 14,5 millió forint értékű műszert Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke adta át szerdán Csiba Gábornak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-főorvosának. 

    Hirdetések

    Az új készülék a miskolci székhelyű Gyermeksebészeti Osztályra, az ország legnagyobb ágyszámú és legszélesebb profilú gyermeksebészetére kerül, amely regionális központ, de az ország teljes területéről fogad betegeket. Évente 120-140 műtétet végeznek rákos, daganatos és hematológiai gyermekpácienseken.

     Az új készülék a jelentős vérvesztés gátlásával olyan daganatok eltávolítását is lehetővé teszi, amelyek egyéb eszközökkel nem, vagy csak nagy kockázat vállalásával végezhetők el. A nyirok- és vérerek lezárásával a daganatos áttétek kialakulását is jelentősen csökkenti, használatával elkerülhető a vérátömlesztés, annak minden szövődményével együtt. 

     Nagy segítséget jelent az újszülött-sebészeti beavatkozásoknál és az endoszkópos műtéteknél is. A készülék évente mintegy 500 gyermek műtétjét teszi biztonságosabbá, illetve elvégezhetővé.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Minden orvosi rendelő megújul Miskolcon 2020-ig

    Valamennyi önkormányzati tulajdonú orvosi rendelőjét felújítja Miskolc 2020-ig, ez 59 felnőtt, 30 gyermekorvosi, és 41 védőnői körzetet érint, a beruházásokra összesen csaknem 1,7 milliárd forintot költenek - közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

    Mielóma multiplex - A betegség és tünetei

    A mielóma multiplex (plasmocytoma) a plazmasejtek daganatos megbetegedése, melyre az jellemző, hogy ezek a sejtek oly mértékben felszaporodnak a csontvelőben, hogy gátolják a normális vérképzést.

    Összevonják a miskolci kórházakat

    Miskolcon is úgynevezett szuperkórházat hoz létre az egészségügyi kormányzat, összevonják a városi és a megyei intézményt április elsejétől - közölte az egészségügyért felelős államtitkár kedden Miskolcon.

    Jótékonysági koncert a Szent László Kórház javára

    A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány adománygyűjtő koncertet szervez a Szent László Kórház Hematológiai és Őssejt-Transzplantációs Osztályának javára, melyre szeretettel vár minden kedves támogatót!

    Halálba kergeti a tumorsejteket az új leukémiaellenes szer

    A programozott sejthalál serkentésével pusztítja el a daganatokat az a kísérleti gyógyszerjelölt, melynek sikeréről - ritkaságként a lap tematikájában - a Nature folyóirat számolt be a közelmúltban. A nemzetközi szerzőgárda élén a Servier Kutatóintézet Zrt. magyar kutatói állnak. A kutatóintézet együttműködik az MTA TTK Szerves Kémiai Intézetével is.

    A Burkitt-limfóma okai, tünetei és kezelése

    A Burkitt-limfóma egy daganatos betegség, amely a rosszindulatú (malignus) non-Hodgkin-limfómák közé tartozik. Különösen gyakori Közép- és Kelet-Afrikában, valamint HIV-fertőzöttek körében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.