• Leomlott a vakolat egy része a karcagi kórház egyik régi épületéről

    Szerző:
    WEBBeteg

    Közel egy négyzetméternyi vakolat omlott le a karcagi Kátai kórház egy régi, felújításra váró épületének faláról; személyi sérülés és anyagi kár nem történt, a területet lezárták - közölte az intézmény orvos-igazgatója kedden az MTI-vel.

    Kapusi Lajos egyben cáfolta azt a híresztelést, hogy a kórház korábban másfél milliárd forintért felújított épületét érte volna a kár.

    Hirdetések

    Tájékoztatása szerint a vakolatomlás szerencsére akkor történt, amikor senki sem tartózkodott ott. A kihívott tűzoltók lebontották a falról azokat a vakolatdarabokat is, amelyek meglazultak és a későbbiekben lezuhanhatnak.

    A területet a magángépjármű-forgalom elől elzárták, csupán a mentők közlekedhetnek az érintett a szakaszon.

    Rekonstrukció, két ütemben

    Kapusi Lajos a 40 éves épületről elmondta, hogy az már régóta teljes felújításra vár, de az erre benyújtott pályázataik eddig sikertelenek voltak. A karcagi kórház rekonstrukciójának eddig két üteme valósult meg.

    Az első 1998-tól 2004-ig tartott, és kétmilliárd forint címzett állami támogatásból - önerő nélkül - műtőblokkot alakítottak ki és részlegesen modernizálták a kórtermeket.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A második ütem 2008 novemberében zárult, ennek keretében 1,25 milliárd forint állami támogatásból és 447 millió forint önkormányzati forrásból a többi között felújították a főépület külső homlokzatát, nyílászárókat cseréltek, nővérhívó rendszert, kétágyas betegszobákat építettek ki, és 120 millió forintból műszereket vásároltak.

    A karcagi Kátai Gábor Kórház jelenleg 520 ággyal, kiemelt súlyponti kórházként üzemel. Az önkormányzat tervezi a rekonstrukció folytatását, az intézményben további épület-felújításra és gépek beszerzésére lenne szükség.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága!

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

    A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

    Átadták az ország harmadik Anyák Házát

    Az ünnepélyes átadóval a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban létrejött az ország harmadik Anyák Háza. Az Anyák Háza Országos Program pályázat 5.000.000 forintos fődíjából megújultak a már 20 éves Mamaszobák. Olyan kórtermeket alakítottak ki, ahol szülő és gyermeke a gyógyulás végéig együtt maradhat.

    Robotok a sebészetben, bionyomtatás, NETpatika

    Milyen mértékben veszik át a feladatainkat a robotok? Mire lesz képes a 3D? Ki kell-e mozdulnunk, ha tablettákra lesz szükségünk? A következő 50 évben várható fejlődésekről, lehetőségekről tartott jövőkonferenciát a Pécsi Tudományegyetem.

    Érzékszervi hibás palackozott üdítőitalt kellett kivonni a forgalomból

    Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél - a vásárlói jelzések szerint - vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették.

    Karcagi Lovasnapok

    A látványos rendezvényen többféle versenyszám indul. Lesz kettes és négyes fogatok akadályhajtása és pónifogatok versenye is. Az amatőrök a 2008. évi kezdő lovak-lovasok díjugratásán és a szerencseugratáson próbálhatják ki magukat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.