• Egyre többen halnak meg az új influenzában

    Szerző:
    WEBBeteg

    Amerika és Mexikó után Argentínában haltak meg a legtöbben az új típusú influenzában. Egy nap alatt tizennyolccal nőtt az elhunytak száma.

    Az Európai Járványügyi Megelőző és Ellenőrző Központ (ECDC) honlapjának legfrissebb, szombat délutáni adatai szerint egy nap alatt tizennyolccal nőtt az elhunytak száma, így Argentínában összesen már 44-en haltak meg a fertőzés következtében.

    Hirdetések

    Az európai központ összesített adatai szerint egyébként a világon eddig csaknem 94 ezren ferőződtek meg az A(H1N1) vírussal, és 412 a betegség halálos áldozatainak száma.

    Az új influenza "halállistáját" az Egyesült Államok vezeti, 170 elhunyttal, itt van a legtöbb fertőzött is, a világ összes influenzásának egyharmada, 33 ezer 902 ember.

    Amerikát Mexikó követi, itt a 10 ezer 262 betegből 119 halt meg. A harmadik Argentína, ahol 2083 igazolt influenzás közül 44-en haltak meg. Ez azért is meglepő, mert például Kanadában több mint négyszerese a fertőzöttek száma (8883), de "csak" 29 esetben végődött a betegség halállal.

     

    19 országban volt eddig halálos ádozat

    Az európai járványügyi központ honlapja szerint eddig 19 országban volt halálos áldozata az A(H1N1)-nek. Az említett négy országon kívül Chilében és Ausztráliában volt halálos kimenetelű a betegség - 16, illetve 10 esetben - a többi államban 1-3 közötti az elhunytak száma.

     

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Sokáig az európai kontinensen nem volt halálos áldozat, de néhány hete Nagy-Britanniában és aztán Spanyolországban is igazoltan az új influenzában hunyt el néhány beteg: Angliában három, Spanyolországban egy.

    A világ 128 országa jelentett már a nemzetközi járványügyi központoknak bizonyított fertőzést, összesen 93 ezer 727 esetet.

    A legtöbbet a már említett Amerika, Mexikó és Kanada, de nagyon sok az influenzás Chilében (8160), Angliában (7447) és Ausztráliában (5254). Ezer fötötti a betegek száma a Fülöp-szigeteken, Japánban és Thaiföldön is. Magyarország a 12 igazolt A(H1N1) fertőzöttel a 128 ország közül az utolsó egyharmadban helyezkedik el.

    (FH)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Európa keleti részén a legmagasabb az influenza-aktivitás

    Rendkívül intenzíven terjed az influenza Európa keleti részén, Ukrajna és Oroszország is erről adott jelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi összefoglalójában. Magyarországon a 6. héten 43.700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

    Több mint 20 százalékkal emelkedett az influenzás megbetegedések száma

    Az országban lassan terjed az influenza, országszerte 12 800, az előző héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OKE) legfrissebb jelentésében.

    ÁNTSZ: egyre több az influenzás beteg

    Az előző héthez képest több mint 50 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, s további betegekben a vírust is kimutatták - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

    Már lehet oltatni influenza ellen

    Bár az enyhe idő bizakodásra adhat okot, aligha úszhatjuk meg a valódi őszt, minden szépségével és betegeskedésével együtt. Még mielőtt azonban elrohannánk a drogériába a papírzsebkendő készleteket feltölteni, tegyünk egy rövid kitérőt a háziorvosnál, s kérjünk influenza elleni védőoltást!

    Negyvennyolcra emelkedett az influenzajárvány áldozatainak száma

    Negyvennyolcra emelkedett azoknak a haláleseteknek a száma, amelyek a jelenlegi szezon influenzaszerű megbetegedéseivel hozhatók összefüggésbe - számolt be az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

    H1N1 és B típusú influenzavírust is kimutattak az új betegeknél

    H1N1 és B vírust is azonosítottak az elmúlt hét folyamán Győr-Moson-Sopron megyében megbetegedetteknél- jelentette be Széles Klára, a megyei tisztiorvosi-szolgálat főorvosa szerdán.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.