• Légimentők: szakszerű volt a targonca alá szorult férfi mentése

    Szerző:
    WEBBeteg

    Sem a fogadó kórház keresése, sem a szervezés nem okozott időveszteséget, tehát mire a targonca alá szorult baji férfi állapotát a mentősök stabilizálták, és fel tudtak vele szállni, addigra megvolt a kórház, ahova szállítani lehetett - közölte a Magyar Légimentő nonprofit Kft.

    A légimentők ezzel megismételték az Országos Mentőszolgálat csütörtöki nyilatkozatát. Túri Péter ügyvezető igazgató a szerdai eset kapcsán azt is leszögezi: a sajtóban megjelent állításokkal szemben a mentőhelikopter nem körözött a beteggel a levegőben kórházról-kórházra, mint ahogy az sem fedi a valóságot, hogy tehetetlenül a földön álltak volna a mentősök.

    Hirdetések

    A dokumentum szerint időbe telt, míg a baji férfit kiszabadították a targonca alól, és az is, míg a helyszínen a legsürgősebb ellátásokat megkapta. Eközben zajlott a fogadó kórház keresése, amelyet nem a helyszínen lévő mentősök, hanem az Országos Mentőszolgálat szolgálatvezető főorvosa végzett. Így sem a telefonálás, sem a szervezés nem okozott időveszteséget - hangsúlyozza az igazgató közleménye.

    Szerdán este a Komárom-Esztergom megyei Baj községben egy targoncát vezető férfi kiesett a járműből, amely ráborult. Szemtanúk szerint a targoonca csípőtől lefelé súlyos rocsolást okozott. A sajtóban csütörtökön megjelent hírek szerint több kórház sem fogadta a sérültet, ezért a légimentők csak késve tudták elvinni a beteget a fővárosi Merényi kórházba, ahol már nem tudták megmenteni a sérültet.

    Csütörtökön az Országos Mentőszolgálat szóvivője, az érintett kórházak és az ügyben vizsgálatot indító ÁNTSZ is azt közölte: nem történt időveszteség a beteg mentésénél, a szolgálat azért hívott fel több kórházat is, mert a legmegfelelőbbe kívánták szálítani a sérültet.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Jelentős fejlesztések a mentőszolgálatnál

    Csaknem megduplázódik az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) költségvetése jövőre a 2010 előtti időszakhoz képest - közölte az egészségügyért felelős államtitkár Budapesten, a józsefvárosi mentőállomás átadásán.

    Pályázatot írtak ki a mentőszolgálat főigazgatói posztjára

    Pályázatot írt ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Országos Mentőszolgálat főigazgatói posztjára.

    Az új légi mentő bázisok projektje 2015 végéig fejeződhet be

    Az új légi mentő bázisok létrehozását tartalmazó projektek elszámolásának 2015. december 31. a határideje - erről tájékoztatta csütörtökön Szekszárd aljegyzője a városi közgyűlést.

    Semmelweis-nap - Zárva tartanak ma a háziorvosi rendelők, a szakrendelők és a gyógyszertárak

    Ma van a Semmelweis-nap az egészségügyben, ezért zárva tartanak a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, s nem nyit ki a gyógyszertárak többsége sem. A kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál a munkaszüneti napnak megfelelően dolgoznak, a sürgősségi betegellátás viszont továbbra is teljes kapacitással működik.

    Korszerűsít a mentőszolgálat

    Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 11 milliárd forintot költ hálózatának bővítésére, épületei korszerűsítésére, valamint járművei további cseréjére - mondta a szervezet főigazgatója az MTI-nek.

    Mentés, irányítás

    Mindig, mindenhol ott vannak, ha kell, a legnagyobb bajban végzik dolgukat, segítségük nélkül évente egymillió ember élete pecsételődhetne meg véglegesen – ők a mentők, akiknek életmentő munkájáról naponta hallunk, olvasunk a tévében és az újságokban, de azt kevesen tudják, hogy mi történik az idő alatt, míg vészhelyzetben segítségért telefonálunk, majd szirénázva megérkezik a mentőautó.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.