• Internetes lakossági egészségfelmérést végez az ÁNTSZ

    Szerző:
    WEBBeteg

    Országos lakossági egészségfelmérést végez az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ); idén először interneten lehet kitölteni a kérdőívet - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

     A június 30-ig tartó programra bárki jelentkezhet, a kérdőív kitöltése 15-20 percet vesz igénybe; az anonim felmérésben az egészségi állapotról, életmódbeli szokásokról, az egészségi állapotot befolyásoló körülményekről kérdezik az embereket. 

    Hirdetések

    Az ÁNTSZ Országos Szakmai Módszertani Központ egészségmonitorozási osztálya előzetesen több mint háromezer település 196 ezer lakosát kereste meg elektronikus levélben, mellékelve egy azonosító számot, amellyel be lehet lépni az oldalra. Azonban azonosító kód nélkül is bárki csatlakozhat a felméréshez, ha ellátogat a http://www.olef.oszmk.hu oldalra.

    A tájékoztatás szerint a felmérés adatai alapján olyan népegészségügyi programok készíthetők, amelyek segítik a lakosság egészségének hosszabb távú megőrzését, az egészségben eltöltött életévek meghosszabbítását. Segítségével meg lehet ítélni, megfelelő szintű-e az egészségügyi ellátás egy-egy kistérségben, illetve, hogy az egészségügy mely területein van szükség fejlesztésre.

    Magyarországon 2003-ban volt utoljára országos lakossági egészségfelmérés. Akinek nincs internet-elérhetősége vagy inkább papíralapú kérdőívet szeretne kitölteni, hívhatja a (1) 476-6416 vagy a (74) 510-209 telefonszámot is.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Az egészséges élet tükröződik az arcon

    Nagyon egyszerű tény, hogy amit beviszünk a szervezetbe, az sejtszinten befolyásolja a működését. A méreganyagok terhelik a szerveket és zavart okozhatnak. A bőr a szervezet egyik jelző felülete, az is látszik rajta, ha valaki egészségesen él, és az is, ha nem. A dohányos ember bőre például láthatóan szürkébb lesz. De a gyulladásos folyamatoknak is sok esetben tünete lesz az arcon.

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    E-kórtörténet és hűségprogram egy kattintásnyira

    Komplex online ügyfélszolgálati rendszert vezetett be a Budai Egészségközpont. A Budai Egészségközpont megújította honlapját, és ezzel egy időben új online ügyfélszolgálati rendszerrel bővítette szolgáltatásait.

    Európa Egészségfővárosa-cím létrehozását kezdeményezi a debreceni orvoscentrum elnöke

    Az Európa Kulturális Fővárosa-cím mintájára Európa Egészségfővárosa-cím létrehozását kezdeményezi a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) elnöke; Paragh György ezt szombaton, a DEOEC kapcsolat napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón jelentette be Debrecenben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.