• Megszűnik a Baranya megyei kórház

    Szerző:
    WEBBeteg

    Megszűnik a Baranya megyei kórház 2010. január elsején, betegellátási feladatait a Pécsi Tudományegyetem (PTE) klinikái veszik át - írta szerdán az Új Dunántúli Napló.

    A fenntartó Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlése csütörtöki ülésén dönt a felsőoktatási intézménnyel kötendő és a megszüntetés részleteit tartalmazó keret megállapodásról.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A másfél évtizedre szóló egyezség szerint a PTE vagyonkezelői jogot szerez a kórház Rákóczi úti telephelyének épületeire, melyek azonban továbbra is az önkormányzat tulajdonában maradnak. Az önkormányzat vállalja, hogy az átadásig rendezi a kórház mintegy kétmilliárd forint adósságát. A jelenlegi fenntartó ezt az összeget a korábban bezárt tüdőszanatórium eladásával kívánja előteremteni.

    A dokumentumban szerepel az is, hogy az önkormányzat nem vállal felelősséget a területi ellátási kötelezettség teljesítése során keletkező működési hiányért, ahhoz kiegészítő finanszírozást nem ad. Az átszervezéssel összefüggésben elbocsátásokra is sor kerül - olvasható a baranyai napilapban.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Mire elegendő a kórházaknak nyújtott gyorssegély?

    Összesen 11,8 milliárd forintot kaptak július végén a kórházak az egészségbiztosítótól, elsősorban lejárt tartozásaik rendezésére, amit augusztus végéig el is kell költeniük. Van hová fordítani a gyorssegélyt. Május végén több mint 66 milliárd forinttal tartoztak beszállítóiknak az egészségügyi intézmények.

    Egészségügyi államtitkárság: azonnali egyeztetést kezdeményeznek

    Az egészségügyi államtitkárság azonnali egyeztetést kezdeményezett a kormányzati partnerekkel annak érdekében, hogy a kórházaknak tavaly év végén kiutalt konszolidációs források maradéktalanul egészségpolitikai célokat szolgálhassanak.

    Szellemépületekké vált kórházak

    Hat nagy kórházépület zártak be a két évvel ezelőtti kórházfelszámolás idején, az értékesíthető épületek árából úgy 10-15 milliárd forintra számít az állam - írja a Népszabadság.

    Fidesz: mi Bajnai célja az egészségüggyel?

    A Fidesz azt szeretné megtudni, hogy mi Bajnai Gordon szándéka a magyar egészségüggyel, illetve a leendő kormányfő hajlandó-e véghezvinni azt a korábbi kormánydöntést, amely a 167 fekvőbeteg ellátó intézményből 52-t bezárt volna - mondta Pesti Imre csütörtöki sajtótájékoztatóján.

    Szellemkórház szellemcéggel a területén?

    Eltűnt magáncéget keres az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI), mert a vállalkozásnak földhasználati joga van a megszűnő Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központ közepén - írja a Magyar Nemzet.

    Mennyibe kerülnek a kórházbezárások?

    Máig sem készült összesítés arról, hogy mennyibe kerülnek a költségvetésnek a kórházbezárások. Az egyik országos napilap számításai szerint akár 10 milliárd forintot is elérheti ez az összeg.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.