• Per várhat a vizitdíjszedést megtagadó orvosra

    Szerző:
    WEBBeteg

    327 ezer forint megfizetésére kötelezte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségbiztosítási Pénztár azt a kunhegyesi fogorvost, aki nem hajlandó a betegektől beszedni a vizitdíjat.

    Mivel Nagy Levente fogorvos a megyei egészségbiztosítási pénztár fizetési felszólítását követően sem volt hajlandó megfizetni az összeget, a fogorvos pedig ellenkérelemmel fog élni, az ügy várhatóan a bíróság elé kerül.

    A Pénztár a 2007. február 15. és június 30. közötti időszakot vizsgálta, amely alatt Nagy Levente összesen 1090 beteget látott el, akiktől egy esetben sem szedte be a 300 forintos vizitdíjat. Míg az egészségbiztosító álláspontja szerint a vizitdíj beszedése kötelező, a doktor szerint az alkotmány értelmében a kormány kötelessége az egészségügyi ellátás anyagi fedezetéről való gondoskodás, így nem szedhető be a betegektől.

    Legutóbb frissült:
    Címkék:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Inkontinens beteg a családban: érzelmi és szociális szempontok

    A súlyos inkontinencia sok család életét megnehezítheti, és gyakran kényszerből olyan döntést hoznak a családtagok, hogy az érintett beteget ezért ápolási otthonba helyezik el, pedig nem minden esetben ez az egyedüli megoldás. Mégis mi váltja ki ezt az érzelmileg nehéz döntést?

    Mi okozhat vállfájdalmat? - A vállízületi artrózisról

    A vállízület porckopását nevezzük vállízületi artrózisnak. Ez a betegség a vállízületet alkotó két ízület bármelyikének kopását jelentheti.

    Hátfájás, nyaki panaszok, ízületek - Tíz gyakori kérdés a reumatológusnál

    Csokorba szedtük a leggyakrabban előforduló kérdéseket a reumatológia témakörében. Milyen kérdéseket intéznek a betegek a leggyakrabban a reumatológushoz?

    Mennyit tud a vitaminhiány tüneteiről? Tudásteszt

    Hiánybetegségek akkor alakulhatnak ki, ha a szervezet kevesebb vitaminhoz, nyomelemhez jut, mint amennyire szüksége van. Egészséges életmód mellett ennek veszélye csekély, ám mai rohanó és stresszes világunkban bárkivel előfordulhat, hogy túlhajszolja magát, kimerül, és szervezete tartalékai nem elegendőek a vitaminigény fedezésére. Ön tudja, milyen tünetekkel járnak a hiánybetegségek?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.