• Székely: európai színvonalú szakrendelők épülnek vidéken

    Szerző:
    WEBBeteg

    Csaknem hétmilliárd forint uniós támogatásból újabb hét, európai színvonalú, modern szakrendelő épül vidéken - jelentette be az egészségügyi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

    Székely Tamás közölte: a kistérségi járóbeteg-szakellátás fejlesztésére meghirdetett pályázat első eredményhirdetése 2008 augusztusában volt. Akkor tizenhat település nyert, a megmaradt forrásokra tavaly ősszel újabb pályázatot írtak ki.

    Hirdetések

    A legnagyobb összeget - csaknem egymilliárd forintot - Baktalórántháza nyerte, mellette Szentlőrincen, Létavértesen, Abán, Polgáron, Téten és Vámospércsen épülnek meg az új központok 2010 végére.

    A pályázat legfontosabb célja az egészségügyi szolgáltatáshoz való hozzáférés területi kiegyenlítése és a szolgáltatási hiányok megszűntetése, valamint a szükségletekhez igazított és komplexebb ellátás biztosítása.

    Új pályázati lehetőségek

    Vojnik Mária, a tárca államtitkára két másik pályázatról is beszámolt. Az egyik pályázat ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy visszatérjenek az egészségügyi pályára azok, akik most szüneteltetik tevékenységüket. Ezt a szakdolgozói és az orvosi képzési díj, valamint a képzés egyéb költségeinek támogatásával kívánják elérni.

    A közfinanszírozott egészségügyi szakellátást végző szolgáltatók július 27. és október 30. között nyújthatják be pályázataikat. Az elnyerhető támogatás 2 és 50 millió forint között van, a támogatás a projekt összes elszámolható költségének száz százalékára vonatkozik.

    Támogatott foglalkoztatás

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A másik uniós pályázatot az egészségügyi intézményekben történő foglalkoztatás támogatására írták ki. A kórházak, szakrendelők, háziorvosi és otthonápolási szolgálatok 12-24 hónapra igényelhetnek bér- és járuléktámogatást június 30-ig. Az elnyert támogatás összege minimum 4, maximum 50 millió forint lehet. Eddig 25-en - jellemzően kórházak - nyújtottak be pályázatot, támogatói döntés négy esetben, mintegy 167 millió forint értékben született.

    Az összeget elsődlegesen az egészségügyi szakdolgozók, orvosok ágazatban tartására, a regionális orvosi és szakdolgozói kapacitáshiányok, illetve a hiányszakmák betöltésére lehet fordítani.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    46407 vokssal ért véget június 2-án éjfélkor a szavazás

    Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkárságának égisze alatt szervezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza: az internetes szavazás. Rengetegen szurkoltak orvosukért, így két héten át folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

    Újra indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Nyolcadik alkalommal indult újra december 20-án Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

    Újra indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Nyolcadik alkalommal indul december 20-án Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

    Indul az Anyák Háza Országos Program

    Ma Magyarországon hiába írja elő jogszabály, hogy minden szülőnek joga van a gyermeke mellett tartózkodnia a kórházi kezelés ideje alatt, még sincs erre mindenhol lehetőség. Az egészségügyi intézmények nem tudják megoldani a szülők elszállásolását a gyógyulási idő alatt, éppen ezért szeretne az SCA Hygiene Products Kft. a Bethesda Kórház Alapítvány és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának támogatásában pályázat útján lehetőséget kínálni a helyzet orvoslására.

    A legjobb háziorvos - Még három hónapig küldheti be ajánlatát

    Tavaly decemberben sajtótájékoztató keretében hetedszer indították el a szervezők Az év praxisa a Kárpát medencében pályázatot, amelyben keresik a tavalyi év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát.

    Öt és fél perc jut egy betegre a háziorvosnál

    A KSH adatai alapján tizenöt év alatt már több mint 300-zal csökkent a szakmában dolgozók száma. Egyre több beteget kell ellátniuk a háziorvosoknak, ami azt eredményezi, hogy a rendelőkben hosszabbak a sorok, megnő a várakozási idő, miközben átlagosan alig néhány perc alatt kell kezelni a pácienseket – tudta meg a Magyar Nemzet.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.