• Lefutotta a 350 kilométert Schirilla György a szívbeteg gyermekekért

    Szerző:
    WEBBeteg

    Vasárnap délelőtt egy hét futás után megérkezett a budapesti Gottsegen György Szívcentrumba Schirilla György, aki egy 39 szalaggal felpántlikázott kopjafát adott át az intézményen belül működő Gyermekszív Centrum igazgatójának.

    A sportember hétfőn indult Szekszárdról és körülbelül 350 kilométert futott, hogy felhívja a figyelmet a szívbeteg gyermekek gyógyítására. Közlése szerint útja során csaknem 4 ezer ember futott vele, és összesen 39 települést érintett, ezeknek a településeknek a szalagjai kerültek a kopjafára.

    Hirdetések

    Schirilla György a Független Hírügynökséggel közölte: amikor vasárnap a Gyermek Napon a budapesti Szívcentrumhoz ért csaknem 500 gyógyult gyermek futott be vele a célba.

    Érdekességként azt is tudatta, hogy futása során a nagy melegben naponta 9 liter vizet ivott. A sportember egyébként azért is áldozta mostani futását a szívbeteg gyerekeknek, mert kislánya évekkel ezelőtt már átesett egy ilyen műtéten éppen ebben az intézményben.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    26 000 órányi jótékonyság az AbbVie-től

    Az AbbViebiogyógyszer vállalatnál a Week of Possibilities a jótékonykodásról szól: világszerte 50 országból, 6000 munkatárs, 26 000 órát fektet abba, hogy rászoruló helyi közösségeket segítsenek.

    A karácsonyi hangulathoz az illatok is hozzátartoznak!

    Illóolajokkal, finom teákkal már most az otthonunkba varázsolhatjuk a Karácsonyt. Ilyenkor gondoljunk a rászorulókra is, akiknek egy-két apró ajándékkal feledhetetlenné tudjuk varázsolni a szeretet ünnepét.

    A Gyermekmentő Szolgálat célja minél több beteg és rászoruló gyerek segítése

    Minél több beteg és rászoruló gyerek, valamint gyermekintézmények segítése a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) fő célja, amely a közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtési kampányának idei kedvezményezettje.

    Adakozó Kedd 2015 - Van élet a Fekete Pénteken és a Kiber Hétfőn túl?

    Ittál már jezsuita bort? Voltál már Ágyszínházban? Tudod, hogy miben segíthetnek a terápiás kutyák a Rett Szindrómás lányoknak? Mit bankol egy Élelmiszerbank? Ezek a témák csak ízelítők azokból az ügyekből, melyeket a 13600 Adhat Vonalon keresztül csupán egy telefonhívással, vagy sms-sel lehet támogatni.

    Jótékonysági koncert az Operaházban a beteg gyermekekért

    Jótékonysági hangversenyt tartanak a Magyar Állami Operaházban a daganatos és leukémiás gyermekekért október 19-én.

    Blues koncerttel segítenek az autizmussal élő embereknek

    Április 19-én vasárnap a Budavári Művelődési Házban blues koncertet adnak az autizmussal élő gyerekek, fiatalok támogatására. A MOZAIK Egyesület szervezésében megvalósuló eseményen a Mojo Workings, a Blues Rádió Budapest, valamint Ferenczi György és a Rackajam zenél.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.