• Két órára csökkenhet az új influenza diagnosztizálása

    Szerző:
    WEBBeteg

    Három napról két órára csökkenhet az új típusú influenzavírus (A/H1N1) diagnosztizálása egy magyar cég technológiájának köszönhetően - írja a szerdai Világgazdaság.

     A vírus diagnosztizálása jelenleg három napot vesz igénybe, ám a magyar Diagon Kft.-nek van egy olyan technológiája, amely két óra alatt kimutatja a vírus jelenlétét a szervezetben - mondta a lapnak a cég vezetője, hozzátéve, ha megérkezik a vírus, rövid időn belül képesek annyi tesztanyagot legyártani, amennyi a hazai lakosság s néhány Magyarország méretű állam lakosainak ellátásához elég - olvasható a lapban.

    Hirdetések

    Az újságnak szintén nyilatkozó Jakab Zsuzsanna, a stockholmi székhelyű Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ főigazgatója szerint érdemes lenne a magyar egészségügyi miniszternek szituációs gyakorlatokat kezdeményeznie, hogy kiderüljön, mennyire képesek együttműködni a szaktárcák, mennyire flott az egészségügyi intézményrendszer a járvány és a betegek fogadására.

    (MTI)
     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Koleszterincsökkentés

    Dr. Vajda Orsolya

    Mi alapján választ gyógyszert az orvos? Mennyi ideig kell szedni?

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Évtizedenként csak kétszer kapják el az influenzát a 30 év felettiek

    Évtizedenként csak kétszer kapják el az influenzát a 30 év feletti felnőttek, miközben a vírus a gyerekeket kétévente is megfertőzi - állapította meg egy brit, amerikai és kínai tudósok készítette tanulmány.

    ÁNTSZ: péntekig mindenhová kiszállítják az influenza elleni ingyenes oltóanyagokat

    Péntekig minden kistérségbe kiszállítják az influenza szempontjából rizikócsoportba tartozók számára ingyenes vakcinákat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán szerdán.

    Október második felétől elérhetők az influenza elleni ingyenes vakcinák

    Október második felétől lesznek elérhetők azok az influenza elleni vakcinák, amelyeket a rizikócsoportba tartozók ingyen kaphatnak meg - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

    Influenza: Kapható lesz három komponensű oltóanyag

    Egyértelmű szakmai konszenzust ígért az őszi-téli influenza-helyzet kapcsán az egészségügyért felelős államtitkár. Szócska Miklós a parlament egészségügyi bizottságának szerdai ülésén úgy fogalmazott, az idei szezonra ugyan "nem kiáltanak farkast", de felkészültnek kell lenni.

    Újinfluenza: orvosi lap bírálja az Egészségügyi Világszervezetet

    A The British Medical Journal (BMJ) bírálta az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) az újinfluenza-világjárvány kezelése miatt; a tekintélyes orvosi folyóirat szerint az eljárást beárnyékolta a titkosítás és az összeférhetetlenség.

    Az újinfluenza nem valóságos pandémia?

    Az ET parlamenti közgyűlésének társadalmi ügyekkel foglalkozó bizottsága által szervezett rendezvényt azok a parlamenti képviselők kezdeményezték, akik szerint az újinfluenza nem valóságos pandémia, hanem "áljárvány".

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.