• Négymilliárd forintra perli az OEP-et a Kenézy kórház

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Hajdú-Bihar megyei Kenézy Gyula Kórház 4 milliárd forintra perli az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat (OEP) - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a megyei közgyűlés fideszes elnöke.

    Rácz Róbert szerint erre a Legfelsőbb Bíróság (LB) jogerős döntése ad alapot, amely szerint a kórházat érintő ágyszám csökkentés és így az egészségbiztosítási támogatás csökkentése törvénytelen volt és ennyi kiesést okozott.

    Hirdetések

    Az egészségügyi kormányzat döntése alapján két évvel ezelőtt jelentősen csökkentette a Hajdú-Bihar megyei Kenézy Gyula Kórház aktív ágyainak számát.

     Orvosi érdekességek

   • 9 hónap méhen kívüli terhesség
   • A férfi, akiben továbbélt az ikertestvére - Fotóval
   • Két nappal halála után adott életet gyermekének
   • A sikeres műtétek után hazatért a faember - Fotóval
   • Egykilós követ operáltak ki egy betegből Debrecenben
   • Emiatt az intézmény havonta 170 millióval kevesebb támogatást kapott, és a szolgáltatás színvonala is jelentősen csökkent - mondta szerdán Rácz Róbert.

    A megyei közgyűlés fideszes elnöke hozzátette: amikor aláírták az OEP-pel az új támogatási szerződést, jogfenntartással éltek, mert törvénysértőnek találták a döntést. A LB áprilisi jogerős döntése alapján az OEP-től az elmúlt két évben elmaradt 4 milliárd forintot visszakövetelik.

    A politikus emlékeztetett rá, hogy a két évvel ezelőtt elrendelt ágyszámcsökkentés a Hajdú-Bihar megyei kórházakat érintette leghátrányosabban.

    Az aktív ágyak száma a megyében 36 százalékkal csökkent, és a OEP finanszírozás több területen csak töredéke lett az országos átlagnak.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Mire való az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

    A legtöbben nem vagyunk tisztában külföldre utazásunk során azzal, hogy mely esetekben milyen egészségügyi szolgáltatásokat vehetünk igénybe térítésmentesen, magyar társadalombiztosítással rendelkezve. Talán sokak számára meglepő, de az Európai Unió tagállamaiba utazva az Európai Egészségbiztosítási Kártya birtokában ugyanazokra az ellátásokra vagyunk jogosultak, mint a helyi állampolgárok.

    Új szájon át szedhető terápiákat fogadott be az OEP a tüdőrák kezelésére

    Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmények társadalombiztosítási támogatással 2017. április 1-től érhetők el.

    Új terápiát fogadott be az OEP (NEAK) az idiopathiás tüdőfibrózis kezelésére

    Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmény társadalombiztosítási támogatással 2017. január 1-jétől érhető el.

    Új, szájon át szedhető terápiákat fogadott be az OEP a tüdőrák kezelésére

    Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmények társadalombiztosítási támogatással 2017 januárjától érhetők el.

    Bürokráciacsökkentés: egy lépés előre

    Az év elején bejelentett bürokráciacsökkentő programban az egészségügy is vastagon érintett. A program része az OEP megszüntetése, amely ellen szakmai szervezetek is tiltakoztak. Az intézményi átszervezésekről a döntés megszületett, ám a mai napig nem látszanak annak részletei, hogy a változások pontosan hány közalkalmazottat érintenek. A Miniszterelnökség a közelmúltban közölte: a létszámleépítés nem érinti az egészségügyi dolgozókat. Hírösszefoglaló.

    Külföldön él, de itthon jár orvoshoz? - Bírságot kaphat

    Sokan elfelejtkeznek róla, pedig 10 000-től 100 000 Ft-ig terjedő bírságot is kaphat, aki külföldön él, dolgozik, mégsem jelentkezik ki a magyar egészségbiztosítási rendszerből.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.