• A Tamiflu gyártója kész fokozni a gyógyszerszállítást

    Szerző:
    WEBBeteg

    A svájci Roche cég, az egyetlen hatásos antivirális gyógyszernek, a Tamiflunak a gyártója hétfőn bejelentette, hogy készen áll fokozni a szállításokat. Egyelőre azonban a gyár nem kapott egyetlen megrendelést sem a sertésinfluenza miatt.

    "Készek vagyunk azonnal elkezdeni a szállítást, mihelyt az Egészségügyi Világszervezet ezt kéri" - közölte a Roche szóvivője az AFP francia hírügynökséggel.A világon a kormányzatok mintegy 220 millió adag Tamiflut készleteznek - jelentette a Roche még februárban.

    Hirdetések

    Az influenzavírus elleni készítményből az elmúlt években világszerte rendkívüli tartalékokat halmoztak fel az egészségügy hatóságok, miután a WHO felhívta a figyelmet, hogy a madárinfluenza-vírus világjárványt okozhat.

    Hatásos a sertésinfluenza ellen

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Mexikóban már több mint 100 ember halálát okozta a sertésinfluenza, az Egyesült Államok pedig egészségügyi szükségállapotot hirdetett a vírus miatt.

    A WHO vasárnap bejelentette, hogy az új vírustörzs valószínűleg úgy jött létre, hogy emberi és madárinfluenza-vírusok fertőztek meg disznókat, és ott keveredtek egymással. A WHO felhívta a figyelmet, hogy az új sertésinfluenza-vírus még további mutációkon eshet át.

    A sertésinfluenzás betegek kezelésére hatásosnak látszik az oseltamivir hatóanyagú Tamiflu.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    H1N1: mi fog velem történni? (Az új influenza prognózisa)

    A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában. Ám vannak, akiknél a betegség sokkal jobban elhúzódik, vagy komoly komplikációkkal jelentkezik.

    H1N1 - Az első gyógyszer-rezisztens beteg

    A közlemény szerint egy súlyos állapotban lévő betegnél derült ki, hogy a szervezetében lévő H1N1-es vírus ellenáll a Tamiflu nevű gyógyszernek. A RIVM szerint ez az első ilyen eset Hollandiában.

    A hatvan felettiek védettebbek a H1N1 ellen

    A H1N1 vírusban megtalálhatók korábbi vírustörzsek darabjai, amelyekkel a hatvan év felettiek találkozhattak évtizedekkel ezelőtt, így "alvó" immunsejtekkel rendelkeznek, amelyek védik őket.

    Új influenza: Mit ne tegyen?

    A H1N1 vírus már nem számít akkora rémhírnek, mint amilyennek tavasszal tüntették fel. Jóllehet, voltak és vannak halálos áldozatai, és sokan kerültek kórházba szerte a világon, a rögzített esetek nagy része azonban nem volt súlyos.

    H1N1 vakcina: hol a szavatossági idő?

    Keszthelyi Gyula háziorvos szerint a szavatossági idő feltüntetésének hiánya törvénybe ütközik, az ugyanis alapkövetelmény egy gyógyszer esetében.

    Újabb három ember halt meg az új influenzában Vietnámban

    Az új influenza hivatalosan megerősített halálos áldozatainak száma 23-ra emelkedett Vietnamban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.