• SZ.É.P. - Több mint 20 ezer ingyenes vizsgálat

    Szerző:
    WEBBeteg

    Körülbelül 1700 ember vett részt a Szűréssel az Életért Program III. szűrővizsgálatain a hétvégén.

    A rendezvénysorozat folyamán már közel 7 ezer látogatón végeztek el több mint 20 ezer vizsgálatot - tájékoztatta vasárnap a Független Hírügynökséget közleményében az Egészségügyi Minisztérium.

    Hirdetések

     Szűréssel az Életért


   • Újraindul a Szűréssel az Életért Program
   • A helyszínekről és az aktuális tudnivalókról a következő honlapon lehet folyamatosan informálódni: http://szep.freeblog.hu
   • Újraindul a Szűréssel az Életért Program
   • Tavaly 100 ezren vettek részt a Sz.É.P. programban
   • A program az idei negyedik hétvégéjén Hajdúhadházára, Biharkeresztesre, Komádiba és Derecskére látogatott el. Ez alkalommal is a szakorvosi vizsgálatok voltak a legnépszerűbbek: a szemészet, a fogászat és a bőrgyógyászat.

    Több embert azonnal gondozásba vettek az Országos Mentőszolgálat dolgozói, mivel kiugróan magas, 230-as vérnyomás értéket mértek náluk. Sok gyermeknél lúdtalpat és gerincferdülést állapítottak meg.

    A SZ.É.P. III. legközelebb május 2-án szombaton Szikszón, május 3-án vasárnap pedig Bátonyterenyén és Lőrinciben várja ingyenes szűrővizsgálatokra az érdeklődőket.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Szűréssel az egészségért

    Szerencsére egyre többen ismerik fel a szűrővizsgálatok fontosságát. A betegségmegelőzésben ez lenne az egyik legfontosabb elem, hiszen számos betegség csak akkor ad tünetet, ha már nagy a baj.

    Mekkora esélye van, hogy 5 éven belül meghal? - Becslés vérteszttel

    Jelenleg több száz olyan konkrét betegség létezik, amelynek a diagnosztikai kritériumaihoz, azaz, hogy fennáll-e a betegség vagy sem, elegendő egy egyszerű vérvizsgálat. A vérben előforduló különböző eltérések lehetnek kórjelzőek, előszűrésnek tehát kiváló a vérvétel, nem helyettesítik azonban a pontos diagnosztikát.

    Menedzserszűrés - Amit a vizsgálatokról tudni kell

    A menedzserszűrés kifejezetten a menedzserek esetleges betegségeinek, egészségügyi problémáinak kiszűrését célozza meg. Az átfogó vizsgálatok kiterjednek valamennyi fontos szerv, az anyagcsere-folyamatok és a keringési rendszer állapotának és működésének felmérésére.

    A vastagbélrák szűrési lehetőségei, kivizsgálása

    A vastagbélrákszűrés 50 éves kor fölött mindenkinek ajánlott, de gyanú esetén bármely életkorban fontos lehet a betegség mielőbbi felismerése. Legnagyobb jelentősége a bélcsatorna endoszkópos vizsgálatának, a béltükrözésnek (kolonoszkópia) van, de más szűrési módszerek is elérhetőek.

    A sport is segít a fiatalság megőrzésében

    Csonka Pici rendszeresen jár kardioedzésre, számára a fittség az egészség része. Ezenkívül évente minden egészségügyi ellenőrzést elvégeztet. A megelőzésben hisz, de mivel a színész híres a betegségfóbiájáról, ha valamilyen tünetet észlel, rögtön orvoshoz fordul.

    Több mint kétezren a SZÉP hétvégi szűrésein

    Több mint kétezer látogatója volt hétvégén a Szűréssel az Életért Program (SZÉP) ingyenes szűrővizsgálatainak Ibrányban, Demecseren, Cigándon és Záhonyban. A résztvevőkön csaknem 7500 vizsgálatot végeztek el a szakorvosok.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.