• A HospInvest három befektetővel tárgyal

    Szerző:
    WEBBeteg

    A HospInvest három befektetővel tárgyal, az ezektől a konzultációktól különálló tárgyalások eredményeként a kórház dolgozóinak fizetése és a gyógyszerellátás biztosított - mondta Kollányi Gábor, a HospInvest Zrt. elnöke hétfőn, budapesti sajtótájékoztatóján.

    A folyamatban lévő tárgyalásokra hivatkozva Kollányi Gábor nem nevezte meg a három potenciális befektetőt, annyit azonban elárult, hogy nemzetközi cégekről van szó.

    Hirdetések

    Intenzív tárgyalások folynak a cégcsoport finanszírozásáról és "egyéb" finanszírozási formákról is - mondta, megjegyezve, hogy nehéz befektetőket találni egy nehéz gazdasági helyzetben. Továbbá tárgyalások folynak a kórházakkal szerződésben álló egyéb szolgáltatókkal is.

    A cégcsoporthoz tartozó kórházak lejárt adósságállománya árbevétel-arányosan fele annyi, mint egy kórház átlagos adósságállománya - mondta Kollányi Gábor, aki azonban konkrétumot nem említett arra vonatkozóan, hogy pontosan mekkora ez az adósság.

    Előleget kértek az OEP-től

    Kérdés kapcsán a társaság elnöke közölte, hogy a dolgozói bérekre és a gyógyszerellátás biztosítására az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP) kértek előleget - amire törvényi lehetőség van -, továbbá a cégcsoport leányvállalatai is bevonhatók a gazdálkodásba.

    A CIB Bank 1,2 milliárd forintot "hívott le" a HospInvest számlájáról. Ezzel az összeggel Kollányi Gábor közlése szerint a pénzintézet követelései még nem teljesültek, de a csődvédelem miatt a bank nem tud több pénzt lehívni kintlévőségeinek kiegyenlítésére.

    Saját felmérésük szerint a betegek elégedettebbek

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A betegellátásban eddig fennakadás nem volt, és a cél a továbbiakban is az, hogy ne legyen - hangsúlyozta a cég elnöke. Megerősítette, hogy folyamatosan tárgyal az önkormányzatokkal és nem terveznek olyan forgatókönyvvel, hogy a működést visszaadják a helyhatóságoknak.

    Kollányi Gábor kitért arra, hogy a cég által felvett hiteleket a kórházak fejlesztésére fordították, a veszteségeket pedig mindig tőkeoldalról pótolták. Mint mondta, előbbit megerősíti egy közvélemény-kutatás is, amely szerint az egri kórház megkérdezett betegeinek 80 százaléka elégedettebb, amióta a HospInvest az üzemeltető.

    Kérdésre válaszolva a zrt. elnöke közölte: az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kiválása nem függ össze a HospInvest gazdasági helyzetével, nem tudja, hogy az EBRD miért most, a napokban döntött a részvények eladásáról.

    Az EBRD a részvények 29 százalékát birtokolta, és tulajdonosi körön belül történt a részvényátruházás - tette hozzá Kollányi Gábor.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Tudatos listavezetés, kevesebb várakozás

    Sokszor és sokan panaszkodnak a hosszú várakozási időre, amit az orvosi rendelőkben kénytelenek eltölteni egy-egy vizsgálat előtt, de arra is számtalan példát ismerünk, amikor a kórházi műtéteket megelőzően az orvossal történő egyeztetések során vánszorognak ólomlábakon a percek. Az orvos-beteg találkozók során ugyanis rendszerint nagyon sok idő azzal telik el, hogy az orvos megpróbálja kideríteni, melyek azok a gyógyszerek, amiket betege már jelenleg is rendszeresen szed.

    Ön fel tudná sorolni a gyógyszereit sürgősségi ellátás esetén?

    Habár sokan szedünk különféle gyógyszereket nap mint nap, egy hirtelen jött kérdésre válaszolva kevesen tudnánk felsorolni a rutinszerűen alkalmazott készítmények pontos nevét, hatóanyagát, a szedett mennyiséget, illetve azt, hogy melyik napszakban, milyen gyakran szedjük a pirulákat. Pedig ezek az információk akár életünket is megmenthetik egy kritikus helyzetben.

    Drasztikusan csökkenhet a várakozási idő a rendelőkben

    Már középtávon is, de hosszútávon mindenképpen drasztikusan csökkenhet a várakozási idő a rendelőkben az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térnek köszönhetően - mondta Vartus Gergely, az e-health koordinációjával megbízott miniszteri biztos az M1 aktuális csatornán.

    Az EESZT indulásából a betegek egyelőre keveset érzékelnek

    Az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) november 1-jei indulása inkább az ágazat számára lesz izgalmas, a betegeknek kevésbé lesz észrevehető - mondta az e-health koordinációjával megbízott miniszteri biztos egy hétfői háttérbeszélgetésen.

    A patológia szerepe a korszerű betegellátásban

    Még mindig sok elképzelés lengi körül a patológia tudományát, és tudat alatt halottakkal foglalkozó orvosnak gondolják a patológust. Pedig ez koránt sincs így, hiszen már a betegút legelején, a diagnózis felállításánál nagy szerepet kapnak a patológiai vizsgálatok. Ha egy betegség lefolyását nézzük egy patológus szemszögéből, tulajdonképpen minden lépésnél találhatunk kapcsolódási pontot.

    Összevonják a miskolci kórházakat

    Miskolcon is úgynevezett szuperkórházat hoz létre az egészségügyi kormányzat, összevonják a városi és a megyei intézményt április elsejétől - közölte az egészségügyért felelős államtitkár kedden Miskolcon.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    A hiperhidrózis egy kellemetlen egészségügyi probléma, amire van hatékony orvosi megoldás.
    Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások