• Zökkenőmentes ellátást ígér a HospInvest Hevesben

    Szerző:
    WEBBeteg

    A betegellátás zökkenőmentes fenntartásáról biztosította vasárnap a hatvani, a gyöngyösi és a Heves Megyei Önkormányzat vezetőit Kollányi Gábor, a HospInvest elnöke.

    A HospInvest Zrt. ugyanis, Kollányi Gábor ígérete szerint, előleget kap az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól a betegellátás, illetve a dolgozók járandóságának biztosítására - közölte Sós Tamás, a Hevesi megyegyűlés szocialista vezetője az MTI-vel.

    Hirdetések

    Heves megyében egyébként a HospInvest üzemelteti valamennyi kórházat, a hatvani, a gyöngyösi és az egri mellett a parádfürdőit is. Ebben a helyzetben folytatott tárgyalásokat a cég elnöke az érintett önkormányzatok vezetőivel, azt követően, hogy csődvédelmet kért a társaság.

    Új befektető a Hospinvestben?

    Sós Tamás a tárgyaláson elhangzottakról elmondta: Kollányi Gábor arról tájékoztatta őket, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egy szakmai befektetővel, amely részesedést kíván szerezni a társaságban. Ily módon pótolnák az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kiválásával kieső pénzügyi forrásokat.

    Kollányi Gábort az MTI nem érte el, a cégvezető nem vette fel a telefonját.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Csődvédelmet kért a HospInvest, miután a CIB Bank által a cégcsoport betegellátási tevékenységének ellenértékeként átutalt összeget a pénzintézet teljes egészében az általa lejárttá tett hitel törlesztésére fordította. Erről pénteken tájékoztatta az MTI-t a HopInvest Zrt. elnöke.

    Kollányi Gábor felidézte azt is, hogy az EBRD a közelmúltban eladta a cégcsoportban szerzett részesedését. Távozásának alapvető indoka az egészségügyi reformok leállítása volt.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Tudatos listavezetés, kevesebb várakozás

    Sokszor és sokan panaszkodnak a hosszú várakozási időre, amit az orvosi rendelőkben kénytelenek eltölteni egy-egy vizsgálat előtt, de arra is számtalan példát ismerünk, amikor a kórházi műtéteket megelőzően az orvossal történő egyeztetések során vánszorognak ólomlábakon a percek. Az orvos-beteg találkozók során ugyanis rendszerint nagyon sok idő azzal telik el, hogy az orvos megpróbálja kideríteni, melyek azok a gyógyszerek, amiket betege már jelenleg is rendszeresen szed.

    Ön fel tudná sorolni a gyógyszereit sürgősségi ellátás esetén?

    Habár sokan szedünk különféle gyógyszereket nap mint nap, egy hirtelen jött kérdésre válaszolva kevesen tudnánk felsorolni a rutinszerűen alkalmazott készítmények pontos nevét, hatóanyagát, a szedett mennyiséget, illetve azt, hogy melyik napszakban, milyen gyakran szedjük a pirulákat. Pedig ezek az információk akár életünket is megmenthetik egy kritikus helyzetben.

    Drasztikusan csökkenhet a várakozási idő a rendelőkben

    Már középtávon is, de hosszútávon mindenképpen drasztikusan csökkenhet a várakozási idő a rendelőkben az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térnek köszönhetően - mondta Vartus Gergely, az e-health koordinációjával megbízott miniszteri biztos az M1 aktuális csatornán.

    Az EESZT indulásából a betegek egyelőre keveset érzékelnek

    Az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) november 1-jei indulása inkább az ágazat számára lesz izgalmas, a betegeknek kevésbé lesz észrevehető - mondta az e-health koordinációjával megbízott miniszteri biztos egy hétfői háttérbeszélgetésen.

    Bürokráciacsökkentés: egy lépés előre

    Az év elején bejelentett bürokráciacsökkentő programban az egészségügy is vastagon érintett. A program része az OEP megszüntetése, amely ellen szakmai szervezetek is tiltakoztak. Az intézményi átszervezésekről a döntés megszületett, ám a mai napig nem látszanak annak részletei, hogy a változások pontosan hány közalkalmazottat érintenek. A Miniszterelnökség a közelmúltban közölte: a létszámleépítés nem érinti az egészségügyi dolgozókat. Hírösszefoglaló.

    TB kártya nélkül is! Minden esetben el kell látni a beteget

    Kormányrendelet rögzíti, hogy abban az esetben is el kell látni a beteget, ha annak nincs rendezve a tb jogvizsonya - reagált az Egészségügyi Minisztérium arra a sajtóhírre, amely szerint ellátás és gyógyszer nélkül küldtek haza egy egyetemista lányt egy VIII. kerületi háziorvosi rendelőből, mert érvénytelen volt a tb kártyája.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.