• Egyre kevesebben vagyunk

    Szerző:
    WEBBeteg

    Idén januárban tovább csökkent a Magyarországon élők száma - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentéséből. 2009 első hónapjában 2,1 százalékkal kevesebb gyerek született, míg 2,4 százalékkal többen haltak meg, mintegy évvel korábban. A KSH becslése szerint 2009 januárjában Magyarország lélekszáma 10 millió 28 ezer fő volt.

    Az előzetes adatok szerint 2009 első hónapjában 8383 gyermek született, ez 177-tel kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában. A halálozások száma 12 232 volt, ami 288-cal haladja meg a tavaly januári adatokat. A nemzetközi vándorlás figyelembevételével becsült népességszám az időszak végén 10 millió 28 ezer fő volt.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A természetes fogyás a 2008. januári 3384-gyel szemben 2009 első hónapjában 3849 volt. A nemzetközi vándorlás becsült értékeinek figyelembevételével az ország lakossága a természetes fogyásnál kisebb mértékben, csaknem 3000-rel csökkent.

    A házasságkötések száma alacsony szinten stagnál. 2009 januárjában 1051 házasságkötés történt, lényegében ugyanannyi, mint az előző év azonos időszakában.
    Ezer lakosra 9,8 élveszületés és 14,4 halálozás jutott. Az előbbi valamivel alacsonyabb, míg az utóbbi némileg magasabb, mint egy évvel korábban.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Mit tudunk az őssejtbankokról?

    Igen sokan, százból 91 ember hallott már az őssejtekről, minden hetedik megkérdezett komolyan fontolgatja, hogy eltárolja születendő gyermeke őssejtjeit.

    Kevesebben születtek és többen haltak meg az első negyedévben

    Kevesebben születtek és többen haltak meg az év első negyedévében, mint az elmúlt év hasonló időszakában - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-t.

    Fogynak a magyarok - Nőtt a halálozások száma és a természetes fogyás

    Az év első hónapjában fél százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 19 százalékkal növekedett a 2016. januárihoz képest. A természetes fogyás is jelentősebb az egy évvel korábbinál - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

    Négy ajándék a fa alatt - A debreceni ikrek első napjai

    Néhány napja a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában látta meg a napvilágot Boglárka, Flóra, Jázmin és István, akik az előrejelzések szerint a karácsonyt már otthon ünnepelhetik, ugyanis a kismama és a csöppségek is jó egészségnek örvendenek.

    KSH: a magyar népességfogyás részben a magas halálozás következménye

    A magyarországi népességfogyás részben a magas halálozás következménye, az unió ötödik legkedvezőtlenebb halálozási rátája a magyar - írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2015 című kiadványában.

    Életkorok pszichológiája: az újszülöttkor

    A családba érkező új jövevény az anya és az apa számára is nagy feladatokat jelent, hiszen most már egy harmadik taggal bővül a család, akinek meg kell tanulni az igényeit felismerni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.