• Szigorúbb gyógyszerkiadást sürget a kamara

    Szerző:
    WEBBeteg

    A vényköteles gyógyszerek kiadásának szigorítását és az ellenőrzések sűrítését kéri a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) az Egészségügyi Minisztériumtól - olvasható a kamara keddi közleményében.

    Hirdetések
     Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt!

    A kamara kedden írásban kéri az Egészségügyi Minisztériumtól, hogy növeljék az ellenőrzések gyakoriságát és szigorítsák a szankciókat. A kamara kész részt venni olyan rendszer kialakításában, amely segíti kiszűrni a szabálytalan gyógyszertárakat.

    A Magyar Gyógyszerészi Kamara már korábban is jelezte, hogy egyre gyakoribbá válhatnak a vényköteles gyógyszerek kiadásával kapcsolatos szabálysértések, emiatt pedig azonnal módosítani kell a patikaliberalizációs törvényt - áll a közleményben.

    Az egészségügyi szakmai kamaráknak a közlemény szerint 2007 óta nincs lehetőségük arra, hogy az etikai és szakmai szabályok megsértőivel szemben érdemben felléphessenek.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Mikor alkalmazható sürgősségi fogamzásgátlás? Mik a veszélyei?

    Nem megfelelő (esetleg teljesen hiányzó) védekezés esetén jöhet szóba a sürgősségi fogamzásgátlás, amelyet a gyakorlatban egy tabletta bevételét jelenti, a szeretkezés utáni 48-72 órán belül.

    Sürgősségi fogamzásgátlás: vénnyel vagy vény nélkül?

    Magyarországon továbbra is vényköteles maradt az a sürgősségi fogamzásgátló készítmény, amelyet – az Európai Bizottság januári döntése alapján – 2015. március 31-e óta már szabadforgalmú szerként lehet megvásárolni az Európai Unió 28 másik tagországának patikáiban.

    "Ne vásárolhassanak gyógyszert 14 éven aluliak!"

    Gyógyszerészi Kamara: Elfogadhatatlan, hogy 14 éven aluliak szabadon vásárolhassanak vény nélkül kapható gyógyszereket.

    A gyógyszerészek soron kívüli jogszabály módosítást sürgetnek

    Az Európai Közösség Bíróságának május 19-ei döntése nyomán, miszerint minden tagállam joga az egészségügy, ezen belül a gyógyszerészet nemzeti hatáskörű szabályozása, most soron kívüli jogszabály módosítást sürget a gyógyszerész szakma idehaza.

    Állítsák le a gyógyszertár-nyitásokat!

    A gyógyszertár-alapítási engedélyek kiadásának felfüggesztését és a gyógyszertár-nyitási eljárások azonnali leállítását követeli a Magyar Gyógyszerészi Kamara.

    Közel 70 millió forintos csalássorozat orvosi vényekkel

    Összesen 67 millió forintnyi kárt okozott hamis orvosi vények gyógyszertári beváltásával három győri lakos; csalás miatt indult eljárás ellenük - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán az MTI-t.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.