• A testmozgás véd

    Szerző:
    WEBBeteg

    A kormány által már elfogadott gyógyszercsomagról egyeztet várhatóan hétfőn Székely Tamás egészségügyi miniszter a gyógyszergyártók képviselőivel - értesült a Népszava.

    Kedden a parlament egészségügyi bizottsága hallgatja meg a tárcavezetőt arról, hogy milyen konkrét intézkedéseket tervez az egészségügyet is érintő gazdasági válság kapcsán.

    Hirdetések
     Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt!

    A lap úgy tudja, hogy már tavasszal átalakulhat a gyógyszerellátás, amellyel a tárcánál csaknem 12-13 milliárd forintos megtakarításra számítanak.

    A lap értesülései szerint a tervek között szerepel a többi között a gyógyszerár-támogatási kulcsok egységesítése, ami tulajdonképpen a támogatások csökkentését jelenti.

    Emellett változtatnának a 85 százalékos normatív gyógyszer-támogatási kulcson is, ezt öt százalékkal lejjebb vinnék. A támogatás csökkenés főleg az ezer forint alatti vérnyomáscsökkentő készítmények, valamint a szívgyógyszerek körét érinti.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Késve kerülnek támogatotti körbe bizonyos onkológiai terápiás készítmények

    A korábban ígért tizenöt helyett mindössze hat új onkológiai terápiás készítmény került gyógyszertámogatotti körbe - derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményből.

    Gyógyszerek ártámogatással - Íme a legfontosabb kérdések

    Az egészségbiztosító által támogatott gyógyszerek árát a készítmény gyártója határozza meg, a beteg pedig úgynevezett térítési díjat fizet értük. Az egyébként 100 százalékban támogatott gyógyszerek kiváltása esetén is önrészt kell vállalnunk.

    Közgyógyellátás: mikor, kinek, hogyan?

    A közgyógyellátás alanyi jogon, normatív vagy a települési támogatás keretében, gyógyszer-támogatásként adható. Kinek, mikor és milyen mértékben lehet igénybe venni ezt a fajta állami támogatást? A WEBBeteg.hu egészségportál utánajárt a legfontosabb kérdéseknek.

    Ne halogassa az orvoshoz fordulást!

    Az egészségügyet érheti sok kritika, ám ez nem változtat azon: az orvosok csak azokon tudnak segíteni, akik elmennek hozzájuk szűrésekre, illetve egy-egy panaszuk kivizsgáltatásával nem várnak hónapokat, éveket

    Tovább szigorodó etikai szabályok a gyógyszeriparban

    Hatályba lépett a négy gyógyszergyártói Szövetség módosított Gyógyszer-kommunikációs Etikai Kódexe, melyet a betegek érdekeinek legmagasabb szintű védelme, valamint a gyógyszeripari szereplők önmagukkal szemben felállított, legszigorúbb szabályok megalkotása iránti igény hívott életre.

    Gyógyszerárcsökkenést hozott a legutóbbi vaklicit

    Több mint hétszáz gyógyszer ára csökken áprilistól átlagosan 14,2 százalékkal a legutóbb megtartott úgynevezett gyártói vaklicit eredményeként - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerdán az MTI érdeklődésére.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.