• Kórházátszervezés Szabolcsban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Átszervezi, összevonja a fenntartásában működő nyíregyházi, fehérgyarmati és nagykállói kórházat csütörtöki döntése szerint a fideszes többségű Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Közgyűlése.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A térségi helyhatóság április 30-ig százszázalékos tulajdonú nonprofit, kiemelkedően közhasznú korlátolt felelősségű társaságot hoz létre a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban, a fehérgyarmati Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdőknél, illetve a nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórházban - számolt be Seszták Oszkár közgyűlési elnök az MTI-nek a 40 igen és 3 tartózkodó szavazattal meghozott határozatról.

    Hozzátette: a három kft. egységes irányítására szintén 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő, zártkörűen működő részvénytársaságot, holdingot alakítanak.

    Az átszervezéstől jelentős működési költségmegtakarítást vár a megyei önkormányzati közgyűlés, s egyben a betegellátás színvonalának megőrzését és a kórházi munkahelyek megtartását reméli - mondta a fideszes elnök.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

    A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

    Átadták az ország harmadik Anyák Házát

    Az ünnepélyes átadóval a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban létrejött az ország harmadik Anyák Háza. Az Anyák Háza Országos Program pályázat 5.000.000 forintos fődíjából megújultak a már 20 éves Mamaszobák. Olyan kórtermeket alakítottak ki, ahol szülő és gyermeke a gyógyulás végéig együtt maradhat.

    Robotok a sebészetben, bionyomtatás, NETpatika

    Milyen mértékben veszik át a feladatainkat a robotok? Mire lesz képes a 3D? Ki kell-e mozdulnunk, ha tablettákra lesz szükségünk? A következő 50 évben várható fejlődésekről, lehetőségekről tartott jövőkonferenciát a Pécsi Tudományegyetem.

    Csoportos létszámleépítés a nyíregyházi kórházban - 140 dolgozótól válnak meg

    A működőképesség megőrzése érdekében csoportos létszámleépítést hajt végre a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban a fenntartó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat; a gyógyintézményből 140 dolgozót bocsátanak el október elsejével.

    Továbbra sincs döntés a Sportkórház jövőjéről

    Továbbra is bizonytalan az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) ismertebb nevén a Sportkórház és a hozzá tartozó sportorvosi rendelő-hálózat sorsa - hangzott el az Országgyűlés Sport-, és turisztikai bizottságának keddi ülésén.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.