• Szégyenlős orvosok - maszatos szabályok

    Szerző:
    WEBBeteg

    Inkább a hálapénzt fogadják el a háziorvosok, mint azt a díjat, amit betegeiktől a társadalombiztosítás által nem fizetett szolgáltatásokért járna - írja hétfői számában a Népszabadság.

    Szakmai szervezetek által elkészített, ajánlott árlistája van például, ha nem kötelező szűrést kér valaki, vagy maga szeretné megmondani, hogy milyen gyógyszert írjon fel az orvos, vagy ha a rendelő helyett a lakására kéri az orvosi vizitet. Elenyésző azon praxisok száma, ahol megmondják, hogy ezekért fizetni kellene.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Borsi Éva, a Kasszaorvosi Szervezet elnöke szerint a szabályok ellentmondóak, mert az egyik szerint lehet pénzt kérni az ingyenes, influenza elleni oltás beadásáért, a járványmegelőzésről szóló szerint viszont nem.

    Komáromi Zoltán országos szakfelügyelő főorvos szerint egyszerűbb lenne, ha kifüggesztenék a rendelőkben a pénzdíjas szolgáltatások listáját, mert most csak azokat rakják ki, amelyekért mindenképpen fizetni kell, és csak a hálapénzt fogadják el az orvosok.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    46407 vokssal ért véget június 2-án éjfélkor a szavazás

    Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkárságának égisze alatt szervezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza: az internetes szavazás. Rengetegen szurkoltak orvosukért, így két héten át folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

    Az év praxisa a Kárpát-medencében - Szavazzon Ön is!

    Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága által meghirdetett pályázat első szakaszában a páciensek május 10-ig történeteikkel díjazhatták háziorvosukat és munkatársát határon innen és határon túl.

    Sürgősségi szakorvosi beutaló: mikor kérheti a háziorvos?

    Sürgős szakorvosi vizsgálatot akkor lehet kérni, ha valaki már kettő vagy ennél több hete táppénzen van, gyors kivizsgálást igényelnek a komoly panaszai. Hosszú a várakozás bizonyos szakrendelésekre, több hét, sőt, hónapok múlva kaphat csak időpontot a beteg.

    Hajrájához érkezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Még nem késő beszállni, május 10-ig bárki beküldheti történetét háziorvosáról!

    Dr. Fodor Zsuzsanna: eddig nem tapasztalt összefogás jellemezte a falut

    Pusztaföldvár egyetlen háziorvosa négy éve dolgozik az 1600 fős településen, de már eddig is több fejlesztést, változtatást valósított meg, mint több tíz éve praktizáló pályatársai: betegirányító rendszer, modern betegvizsgáló készülék, barátságos váróterem.

    Dr. Mangó Gabriella: egészként tekintem és így is kezelem a betegeimet

    A betegre egészként kell tekintenünk, fizikai-szellemi-lelki összességében, és ezektől függ a kezelés, a gyógyszerszedés és a gyógyulás is – véli dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.