• Sikeresen elválasztották a sziámi ikerpárt

    Szerző:
    WEBBeteg

    Sikeresen szétválasztottak szerdán egy nyolchónapos madagaszkári sziámi ikerpárt egy párizsi kórházban. A hírt az orvos csoport vezetője közölte csütörtökön. A két fiúcska a torkánál és a hasánál volt összenőve.

    Imahaga és Imahalatsa operációjára két órán át készült fel a 20 fős egészségügyi csoport, amelyben hat sebész és négy altatóorvos volt.

    Hirdetések

    A műtét hat órán át tartott a Necker Gyerekkórházban. Csütörtökön már maguktól lélegeztek a kisfiúk, bár egyikük lázas volt. ez áll a kórház közleményében.

    Statisztikák szerint a sziámi ikreknél az összenövés helyétől és mélységétől függően öt és 25 százalék közötti a túlélési arány.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Sziámi ikreket választottak szét Panamában - Fotóval

    Egy 50 fős, panamai és argentin orvosból álló csoportnak sikerült műtéti úton szétválasztania az egyéves, hasuknál összenőtt sziámi ikerpárt.

    Még veszélyben a szétválasztott brazil sziámi ikrek

    Tizennégy órás műtét során szétválasztottak Brazíliában egy sziámi ikerpárt szerdán, de a tizenhat hónapos kislányok élete még veszélyben van.

    Közös szívvel született sziámi ikreket választanak szét

    Az Arizona államban élő kislányok mellkasuknál összenőve jöttek világra, és szívük mellett májból is csak egy van nekik.

    Szétválasztják a szlovák sziámi ikreket

    Pénteken megpróbálják különválasztani a csütörtökön született sziámi ikreket a pozsonyi egyetemi kórházban. A műtét várhatóan négy-hat órát vesz majd igénybe.

    Sziámi ikerpár született Szlovákiában

    Az anya kérésére az egyetemi kórház sem az ikrekről, sem a szülésről semmiféle részleteket nem hozott nyilvánosságra - tájékoztatta újságírókat Rút Gerzová szóvivő.

    Összenőtt ikrek - 25 órás műtéttel választották szét a lányokat

    "A csapatoknak sikerült elválasztani az ikrek agyát, és mindketten nagyon jól vannak" - közölte Leo Donnan, a Royal Children''s Hospital vezetője az újságírókkal.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.