• Huszonnégy ujjal született: nem vették észre a pluszt a kórháziak

    Szerző:
    WEBBeteg

    Van „ujj” a nap alatt, méghozzá bőven: 24 ujjal született egy fiú Kaliforniában, mindegyik végtagján hattal. Az meg új a nap alatt, hogy ezt nem vette észre a kórházi személyzet. Sem az anya.

    A gyermek mindegyik ujja tökéletesen működik, a lábain és kezein egyaránt mozgatja őket, és a kaliforniai kórház személyzete vélhetően ezért nem észlelte a többletet. Az anyának csak annyit mondtak, hogy egészséges fia van, 2 kiló 80 dekás.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A négy plusz ujjat végül a kispapa fedezte fel, aki felfedte a sajtónak, hogy családjában gyakori az ujjtöbblet, ő sem hússzal született, hanem hatodikakkal, de csak a kezein. Neki azonban csak kis csonkok jutottak, melyeket "leműtöttek" róla gyerekkorában.

    Még nem döntöttek a szülők

    A szülők még nem döntötték el, hogy csemetéjüket 20 ujjasra operáltassák-e. Az orvosok szerint nem szükséges, sőt előny lehet a 24, például egy zongoristának vagy gitárosnak.
    Bár az sem gyakori, hogy plusz ujjal születik valaki, az, hogy mindkét kezén és lábán legyen hatodik, méghozzá normál méretű, működő ujja is, rendkívül ritka - jegyezte meg a Daily Telegraph című brit lap.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Medencevégű fekvés és magzatfordítás

    Közvetlenül születés előtt a legtöbb baba fejjel lefelé néző helyzetben van az anyaméhben. Előfordul azonban, hogy a fenék vagy a láb van a méhszájnál a születés előtt – az ilyen babákat hívják medencevégű fekvéses (köznyelvben farfekvéses) babának, vagy ebben az esetben beszélünk medencevégű fekvéses szülésről.

    A Sheehan-szindróma tünetei és kezelése

    Az agyalapi mirigy a hormonrendszerünk karmestere. Ha a karmester kilép, a zenekar sem játszik tovább. Valami ilyesmi történik a Sheehan-szindrómában is. A betegséget 1937-ben írta le Sheehan.

    Szuperbaktériumok - Az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása

    A penicillin Fleming általi felfedezése 1928-ban, majd rutinszerű gyógyszerként való bevezetése 1941-ben indította el a különböző baktériumok örökítő anyagaiban is azokat a változásokat, melynek következményeként mára multi drug rezisztens kórokozókról, vagy, ahogy a köznyelv nevezi, szuperbaktériumokról beszélhetünk, mely az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása lesz a XXI. században.

    Rendben lezajlott a szülés? Mehet haza

    Az Egészségügyi Szakmai Kollégium szülészeti tagozatának vezetője szerint a kollégium már húsz éve valamennyi kormánynál megpróbálta elérni, hogy a kötelezően előírtnál hamarabb is hazamehessenek a kórházból az anyák az újszülöttjeikkel, ám nem jártak eredménnyel.

    Váratlan vérzés lépett fel, a kismama meghalt

    A kecskeméti kórházban szülés után meghalt kismama soron kívüli hatósági boncolása megtörtént, annak eredménye napokon belül elkészül - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

    Kétszer küldték el a kórházból: a sztrádán szülte meg gyerekét

    Kétszer is hazaküldtek a kórházból egy kismamát Nagy-Britanniában, mondván, még nem jött el szülése ideje, minek "eredményeként" aztán autópályán hozta világra gyermekét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.