• Állandó engedély Békés megye kórházainak

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egy osztály kivételével már mindegyik állandó engedéllyel működik Békés megye kórházaiban. Tavaly még úgy tűnt, sok pénzt kell áldozni Békéscsabán és Gyulán is a végleges működési engedély megszerzésére, ám sikerült pótolni a hiányosságokat, illetve év végéig haladékot kaptak.

    Tavaly a Dél-Alföldön 14 kórházi osztálynak, köztük három Békés megyeinek volt csak ideiglenes az engedélye - számol be a megyei napilap. Orosházán már 2008-ban nem hiányzott semmi, ami a működéshez szükséges, a békéscsabai és gyulai intézményekben azonban úgy tűnt sok pénzt kell áldozni ahhoz, hogy megkapják a végleges működési engedélyeket.

    Hirdetések

    Békéscsabán végül egy jogszabály változás oldotta meg a gondot. A sürgősségi osztály azért nem kapott állandó engedélyt, mert nem volt helikopter leszállópálya a kórházban. Ezt a tételt azonban tavaly nyáron kivették a minimum feltételek közül, így az osztály megkaphatta a végleges működési engedélyt.

    Gyulán az onkológiai osztályon egy berendezést kellett megvásárolni, a zökkenőmentes működéshez. Nagyobb gondot jelent a patológia, amely egy 150 éves épületben működik. Ez nem felel meg az uniós szabályoknak. A gyulai kórház év végéig kapott haladékot, pályázati támogatásból akarják megoldani az osztály új elhelyezését - írja a lap.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

    A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

    Robotok a sebészetben, bionyomtatás, NETpatika

    Milyen mértékben veszik át a feladatainkat a robotok? Mire lesz képes a 3D? Ki kell-e mozdulnunk, ha tablettákra lesz szükségünk? A következő 50 évben várható fejlődésekről, lehetőségekről tartott jövőkonferenciát a Pécsi Tudományegyetem.

    Érzékszervi hibás palackozott üdítőitalt kellett kivonni a forgalomból

    Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél - a vásárlói jelzések szerint - vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették.

    Tbc-t mutattak ki egy pécsi egyetemistánál

    Fertőző tüdőtuberkulózist mutattak ki Pécsett egy egyetemi hallgatónál, akit a pozitív vizsgálati eredményt követően azonnal elkülönítettek, és megkezdték gyógyítását.

    Működési engedély nélkül praktizáló nőgyógyászokat büntetett meg az ÁNTSZ

    Négy, működési engedély nélkül tevékenykedő nyíregyházi nőgyógyászt büntetett meg az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), az orvosoknak fejenként félmillió forint egészségügyi bírságot kellett fizetniük - közölte az ÁNTSZ csütörtökön az MTI-vel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.