• Reklámfilmek az egészségmegőrzés jegyében

    WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró
    Szerző:
    WEBBeteg

    "Kifogásod lehet több, életed csak egy van!" Ezt a mondatot a közeljövőben számos televízióban lehet majd hallani. Ezek az apró reklámfilmek a több mint 200 médium összefogásából létrejött Médiaunió első kampányának elemei. Az egészségmegőrzés, valamint a megelőzés népszerűsítésére fókuszáló TCR-kampány mintegy 6 milliárd forint értékű felületen lesz látható.

    A Médiaunió 2008 nyarán írta ki témapályázatát, amelyre több mint 150 téma érkezett, ebből választották ki az idei év társadalmi célú megakampányának üzenetét. Az egészségmegőrzés, megelőzés, egyéni felelősségvállalás témában készült kreatívokból szakmai zsűri választotta ki a nyertes ACG.HEY Reklámügynökséget.

    Hirdetések

    A több részből álló kampányban először az önbecsapó mentalitásról lesz szó. A folytatásban az egészségtelen életmódot és az ahhoz kapcsolódó kifogásokat mutatják be ? mondta Pusztay András, a Médiaunió elnöke a kampány-nyitó sajtótájékoztatón.

    Kifogáskeresőkhöz szól a megakampány
    ?Kifogásod lehet több, életed csak egy van!?

    Hangsúlyozta: az akcióban résztvevők nem akarják elvenni az egészségmegőrzéssel foglalkozó civil szervezetek és állami intézmények kenyerét, velük szoros összefogásban és együttműködésben bízva indítják a kampányt.

    Túlzás nélkül állítható, hogy történelmi jelentőségű a konkurens tévécsatornák és kiadók önzetlen összefogása. A példátlan akció hátterében az eddigi kampányok eredménytelensége áll ? jegyezte meg a WEBBeteg kérdésére Gerendai Károly, a Sziget Kft. irányítója és a Médiaunió egyik vezetője.

    A beharangozó tájékoztatón szokatlan hangvételben emlékeztettek arra, hogy Magyarországon a lakosság 30 százaléka dohányzik, és évente csaknem 28 ezren halnak meg dohányzás okozta betegségekben. Az alkohollal összefüggésben 17-18 ezren vesztik életüket egy esztendőben.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Mindemellett hazánk évek óta az első helyen áll a daganatos betegségek európai fekete statisztikáját illetően. Ezek azok a tények, amelyen lehet és kell is változtatni ? mutatott rá Pusztay András. Hozzátette: az eddigi hagyományos kampányok eredménye nem igazán volt mérhető, ezért ideje szakítani a hagyományokkal.

    A direkt, tegezős, provokatív, olykor szemtelennek tűnő reklámoktól gyors eredményeket várnak. Azt remélik, sikerül tömegeket ?megmozdítani? szó szerint és átvitt értelemben egyaránt.

    (WEBBeteg - Szigeti Ildikó)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Dohányzás - A leszokás módszerei

    A dohányosok - akár hiszik, akár nem - nikotinfüggőségben szenvednek. A cigarettázás során felszabaduló káros anyagok számos betegség okozójaként károsítják az egészséget és megrövidítik az illető életét.

    A dohányzás a szívbetegségek és a stroke vezető oka hazánkban

    A dohányosok körében 2-4-szer nagyobb a szívkoszorúér-megbetegedések és az agyvérzés kialakulásának valószínűsége, mint a nemdohányzóknál, a passzív dohányos felnőttek esetében pedig 25-30 százalékkal magasabb ez a kockázat.

    10 tipp a dohányzásról való leszokáshoz

    Abbahagyom a dohányzást - bizonyára sokaknak ismerősen hangzik ez a fogadkozás. Cikkünkben olvashat néhány tanácsot, melyek megkönnyítik búcsúját a cigarettától.

    Nehéz a rohanó életvitelt összeegyeztetni az egészséges táplálkozással, de nem lehetetlen

    A nagyvárosi élet velejárója, hogy sokan nem tudnak otthon ebédelni. Ilyenkor nehéz megoldani az egészséges táplálkozást, pedig ez az egészségmegőrzés alapja. De az ételrendelés ma már nem csak a menzaszintű ételeket jelenti, sőt vannak olyan helyek, ahol a szénhidrátcsökkentett diétától a fehérjedús diétán át cukormentes ételek is választhatók.

    Négy emberből három élhetne

    Ha nincs ideje az egészségére, lesz ideje a betegségére - talán az írott történelemmel egyidős közhely, hogy a hosszú élet titka a megelőzés. Nincs kultúra, ahol ne találnánk nyomát az efféle bölcsességek sokaságának.

    A többség velünk van...

    A hatodik, egyben legnagyobb népegészségügyi kampányát indította el, ezúttal a nemdohányzók védelmében az egészségügyi államtitkárság - jelentette be Szócska Miklós államtitkár keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.