• Két járművel indul újra a mentőrobogó

    Szerző:
    WEBBeteg

    Tavasszal újraindul Budapesten a mentőrobogó, ám ezentúl már két járművel igyekeznek segíteni a bajbajutottakon. Mivel új robogó áll szolgálatba, új embereket is keresnek.

    Tavaly tavasszal nagy sikerrel debütált a mentőrobogó Budapesten, akkor három hónap alatt több mint 250 esetben segített. Bár korábban a pénzhiány miatt ennek a járműnek is kétséges volt az idei újraindulása, több hazai nagyvállalat támogatásával megoldódott ez a probléma.

    Hirdetések

    Az üzemeltető Főnix-Med ráadásul úgy döntött, hogy áprilistól még egy járművet szolgálatba állít a fővárosban.

    A mentőrobogó üzemeltetői az egész ország területéről várják most az egészségügyi végzettséggel és "A" kategóriás jogosítvánnyal rendelkező, menteni vágyók jelentkezését. A vidékiek számára szállást tudnak biztosítani és a szükséges PÁV-I-es vizsgát is finanszírozzák.

    A jelentkezés feltételei a www.mentorobogo.hu internetes oldalon olvashatók.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Szigorítják a jogosítvány meghosszabbítását

    2018-ban jelentősen változnak a jogosítvány megszerzési és meghosszabbítási feltételei. Íme, a szigorítások.

    Elsősegély alkoholmérgezés esetén

    Alkoholmérgezésről akkor beszélhetünk, ha a véralkoholszint eléri a 2,5-4 ezreléket, ami körülbelül 100 g alkohol fogyasztása után következik be.

    Szívbetegség és autóvezetés

    Az autóvezetés veszélyes üzem, szoktuk mondani, ugyanis saját magunkon és a velünk együtt utazón kívül a közlekedés többi résztvevője is veszélynek van kitéve, ha vétünk.

    Stroke gyanúja esetén azonnal a mentőket kell hívni

    Stroke, szélütés gyanúja esetén azonnal a mentőket kell hívni, mert minden elvesztegetett percben idegsejtek milliói pusztulnak el - jelentette ki Vécsei László akadémikus kedden Szegeden, a Stroke-megelőzés éve 2016-2020 kampány keretében tartott sajtótájékoztatón.

    Sokkal kevesebben halnak meg infarktusban, de lehet még javítani az arányokon

    Drámaian csökkent az elmúlt egy évtizedben a szívinfarktus okozta halálesetek száma, de javítható még a mutató - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna műsorában Becker Dávid, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese.

    Vészhelyzet - Általános tennivalók

    Sosem tudhatjuk, hogy mikor kerülünk olyan helyzetbe, ahol a mentők kiérkezéséig nekünk magunknak kell helytállnunk. A higgadt cselekvés életet menthet vagy megelőzheti a súlyosabb károsodásokat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.