• Dohányzási tilalom a budapesti játszótereken?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Kedden tárgyal a főpolgármesteri kabinet a fővárosi játszóterekre tervezett dohányzásitilalomról. Ha a közgyűlés támogatja az elképzelést, a korlátozás legkésőbb márciustól életbe léphet.

    A főpolgármesteri kabinet kedden tárgyal a főváros tulajdonában lévő játszóterekre tervezett dohányzási tilalomról. Ha a Fővárosi Közgyűlés is támogatja az elképzelést, akkor a korlátozás legkésőbb márciustól életbe léphet.

    Hirdetések


    A gyermekek egészségének védelme érdekében tiltanák be a dohányzást a főváros tulajdonában, fenntartásában és használatában lévő játszótereken és sporttelepeken - ezt tartalmazza Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes előterjesztése, amely a főpolgármesteri kabinet keddi ülésének napirendjén szerepel.

    Európa több országában és nagyvárosában született már hasonló rendelet. Magyarországon is több vidéki városban illetve a főváros több kerületében megtiltották már a dohányzást a játszótereken.

    A Fővárosi Közgyűlés január végén dönthet a dohányzás korlátozásáról, ami legkésőbb márciusban léphet életbe. A rendelet betartásáról a Fővárosi Közterület-felügyeletnek kell gondoskodna, annak megszegőit pedig 30 ezer forint pénzbírsággal sújthatnák. A rendelettervezet csak a főváros kezelésébe tartozó játszóterekre vonatkozik. A fővárosi önkormányzat nem korlátozhatja a kerületek tulajdonában lévő játszótereken a dohányzást, ám ezt javasolják a kerületeknek. 

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Veszélyforrások a játszótereken

    Játszani is engedd - József Attila sorai nem veszítettek érvényükből, mert a játék örök, ahogy a játékos kedv is az, velejárója a mindennapoknak.

    Hatmilliós bírság három hónap alatt

    Az előzetes becslések alapján várhatóan 6,4 millió forint bírságot szabnak ki a hatóságok a szigorított dohányzási szabályok betartásának három hónapos ellenőrzése alapján - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

    Felmérés a fiatalok dohányzási szokásairól

    Ismét felmérik a magyar fiatalok dohányzási szokásait - jelentette be Vokó Zoltán, az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) főigazgatója szerdán Budapesten.

    Jelentősen csökkent a dohányzási tilalmat megszegők száma

    Csaknem negyedére esett vissza a szigorított dohányzási szabályokat megszegők aránya április eleje óta, a bírságolásra vonatkozó türelmi idő lejárta után - közölte az ÁNTSZ hétfőn az MTI-vel.

    Szigorú ellenőrzések az első napon

    A türelmi idő lejártával, már az első nap ellenőrzései nyomán több mint egymillió forint bírságot szabhatnak ki a hatóságok a szigorúbb dohányzási szabályok megszegése miatt - jelentette be Szabó Enikő helyettes országos tiszti főorvos hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

    Dohányzásmentes övezet - álom vagy elérhető valóság?

    Egy-két éven belül javuló tendenciát eredményezhetnek a szigorítások, csökkenhet a dohányzás következtében elhunytak száma. Hazánk jelenleg világelső a tüdőrák halálozását tekintve.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.