Bezárják a pécsi tüdőszanatóriumot

Független Hírügynökség
megjelent:

Bezárják a hónap végén a Baranya Megyei Kórház pécsi tüdőszanatóriumát. A fenntartó önkormányzat az ingatlant eladásából szeretné csökkenteni a kórház adósságait. Az alkalmazottak a megyei kórházban folytathatják munkájukat.

Bezárják a hónap végén a Baranya Megyei Kórház pécsi tüdőszanatóriumát. A fenntartó önkormányzat el akarja adni az ingatlant, abból szeretné csökkenteni a kórház adósságait.

A megyei kórháznak körülbelül 1,7-1,8 milliárd forint adóssága van. A szanatórium a Mecsek oldalában van, az 5 hektáros ingatlan öt évvel ezelőtt 1,4 milliárd forintot ért. A tüdő- és ápolási osztályokat már tavaly elköltöztették, a krónikus betegeket és a kardiológiai rehabilitációs osztályt ezen a héten költöztetik. Az alkalmazottak nem veszítik el az állásukat, a megyei kórházban tovább dolgozhatnak.

Azért döntöttek a megszüntetés mellett, mert a tüdőgyógyintézetnek nem volt kiemelt szerepe az úgynevezett egészségügyi integrációs tervekben, az önkormányzatnak pedig nem volt elegendő pénze a fenntartáshoz és a felújításhoz. A tüdőszanatórium a 70-es években épült, állapota mára leromlott.

(FH)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.