• Több mint negyvenezer kolera fertőzött Zimbabwében

    Szerző:
    WEBBeteg

    Már több mint negyvenezer kolera fertőzött ember van Zimbabwében, ahol a járvány augusztusi kitörése óta már több mint kétezren haltak meg a betegség miatt - derült ki az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) szerdai adataiból.

    A kolerajárvány miatt meghalt emberek száma augusztus óta már 2106-ra nőtt, míg a fertőzöttek száma már 40.448 - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Egy nappal korábban még 204 halottról, és 39.806 fertőzöttről számoltak be.

    Hirdetések

    A WHO közlése szerint a kolerajárvány az ország mind a tíz tartományában elterjedt, többek között a zimbabwei egészségügyi és higiéniai rendszer összeomlása miatt. A legrosszabb helyezet a főváros, Harare számít, ahol 238-an haltak meg, és a betegek száma 10.939.

    A szervezet szóvivője arra figyelmeztetett, hogy a járványt még nem tudták ellenőrzés alá vonni, és az esős időszak kedvező környezetet biztosít a szennyezett vízzel terjedő betegségnek.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Az angol izzadás

    A történelemben előfordultak olyan titokzatos járványok, amelyekről korábban nem voltak híradások, azonban egyszer csak váratlan felléptek, pusztítottak, majd egy idő után többé nem tértek vissza soha, és mibenlétük még máig is vitatott. Ezek egyike az angol izzadás (sudor anglicus).

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Ebola-láz járvány: az ÁNTSZ tanácsai az érintett térségbe utazóknak és onnan hazatérőknek

    Jelenleg Guinea, Libéria, Sierra Leone és Nigéria területén van Ebola-járvány. Ez a tájékoztató az Ebola-lázzal kapcsolatos tanácsokkal szolgál azok számára, akik az érintett területre utaznak vagy onnan szándékoznak hazatérni. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy minden más olyan elővigyázatossági intézkedést is szükséges betartani, amelyeket az Országos Epidemiológiai Központ Utazás-egészségügyi és Oltóközpontja javasol az Afrikába utazóknak. Az ÁNTSZ nem javasolja az utazást a járvánnyal érintett országokba.

    Kolerajárvány: 500 halott Haitin

    A haiti kolerajárvány az egészségügyi minisztérium közleménye szerint már több mint ötszáz halálos áldozatot követelt.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.