• Szmogriadó: elfogadják a késést

    Szerző:
    WEBBeteg

    Tíz százalékkal több busz és villamos és másfélszer több metró közlekedik hétfőn Budapesten a szmogriadó miatt. A parkolásért viszont ugyanúgy fizetni kell, mint máskor. Aki elkésik a munkahelyéről vagy az iskolából, azt nem büntethetik meg. Ha viszont egy diák egyáltalán nem tud bemenni, a szülőknek kell igazolniuk a hiányzást.

    Hétfőn a buszok és a villamosok sűrűbben mennek majd, tizedével lesz több járat. Ötödével több HÉV és másfélszer több metró közlekedik a szmogriadó miatt. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint ez így is kevés lesz.

    Hirdetések

    "A BKV túl későn kezdett el azon gondolkodni, hogyan menjenek a járatok a szmogriadó ideje alatt" - mondta Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    De így is lehet olyan, aki elkésik a munkahelyéről. Ezt nem büntethetik. Kimaradni csak annak lehet a szmogriadó miatt, aki olyan helyen lakik, ahonnan nem tud tömegközlekedéssel bemenni dolgozni.

    "Amely munkahely tömegközlekedéssel megközelíthető, természetesen azon munkahelyen meg kell jelenni a munkavállalónak, ha késik, akkor megállapodás kérdése, hogy le kell-e dolgoznia ezt, de hátrányos megkülönböztetés vele szemben ne alkalmazható" - mondta Habis Kinga munkaügyi jogász.

    Ha lekési a becsengetést, az iskolásoknak hétfőn nem adnak igazolatlant. "Amennyiben nem tudnak bejönni a gyerekek, természetesen ezt nem tekintjük igazolatlan hiányzásnak" - mondta Jeszenszkyné Gallai Gabriella, a budapesti Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója.

    A szmogriadó miatt nem változtatnak a parkolási rendszeren, aki fizetős övezetben áll, nem kap mentességet, fizetnie kell.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    A munkába biciklizés csökkentheti a rák és a szívbetegségek kockázatát

    A munkába biciklizés jelentősen csökkentheti a rákos, valamint a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás kockázatát - állítják a kutatók a British Medical Journal (BMJ) című brit orvosi folyóiratban közölt tanulmányukban.

    Már nem korlátozzák a gépjárműforgalmat, de még ingyenes a tömegközlekedés

    A Főpolgármesteri Hivatal péntek hajnalban megszüntette a magas légszennyezettség miatt Budapesten korábban elrendelt gépjárműforgalom korlátozását. Ugyanakkor pénteken még ingyenes a tömegközlekedés a fővárosban a 0, 1, 2, 3, 4 környezetvédelmi besorolású járművek forgalmi engedélyével.

    Levegőminőség lakossági tájékoztató

    A szmogriadó riasztási fokozatát rendelték el Salgótarjánban, emellett több településen veszélyes, egészségtelen, illetve kifogásolt a levegő minősége.

    Mindig elkések

    Nem tudom biztosan megmondani, mikor kezdődött ...

    Több településen elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

    Budapesten, Miskolcon, Sajószentpéteren és Nyíregyházán elrendelték hétfőn a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegő romló minősége miatt.

    Továbbra is több településen magas a légszennyezettség

    Továbbra is országszerte több településen magas a légszennyezettség.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.